milemarkerparty

Jag har fantastiskt ont i själen över att närma mig de 30, ska ni veta. Minns t.om den dagen då paniken/krisen infann sig. Jag hade precis gått av ett nattskift på statoil och fyllde 22 den dagen. Blev helt kallsvettig och insåg att det bara va åtta år kvar. Och varje efterföljande födelsedag påminner om den annalkande och ack så ofrånkomliga 30-års dagen. Skojar verkligen inte. Förmodligen kommer den dan inte alls vara farlig, men det är bara såå stort. För jag passar som inte att va 30. Då är man ju skitgammal, har tre ungar, hus, knegar på drömjobbet, köper aktier och snackar VAB-dagar, lån och amorteringar på alla parmiddagar. Jag "investerar" i skor, vet fortfarande inte vad jag vill jobba med och umgås med mina närmsta tjejkompisar över en kopp kaffe och sexsnack. Och är allergisk mot parmiddagar.. Känns inte direkt vuxet kanske.

Nåväl.. har vankats 30-års fest i helgen om ni undrar. Och jag hade skitkul :) Camilla och alfons hade styrt upp det hela i deras sällskapsutrymme nere vid sjön trummen. Jättemysig lokal och suveränt läge med bastu och brygga. Maten var förträfflig, sällskapet gott och sen hade vi pricken över i:et i form av en dragspelsspelande granne :) Saknar verkligen spelemän på våra fester. Gör så himla mycket med en gitarr, lite banjo, allsång mm, eller som i detta fall: dragspel :)

Runt halv tolv drog vi ner till stan och gick på deluxe, där det var fullproppat. Dansade och snackade lite med folk, och runt halv två såg jag johan utanför. Han hade precis kommit från grace efter lite firande med fotbollslaget, så då kändes det helt ok att gå hem, trött som man var :)



Tack för en fin helg kära vänner!
Kramar ♥

ibland ska man ha tur!

Min supersköna och oumbärliga cykel blev nämligen stulen igår. Brukar ha den stående utanför porten och den stod där när jag for till jobbet igår. Men sen på kvällen sa johan att den va borta. Fick panik, blev skitarg och så gav vi oss ut för att leta. Cyklade runt bland husen för att kolla närmsta området och sen till andra sidan gatan och i det området. Tror ni inte att den står där? Nån idiot har bärt iväg me cykeln, eftersom den va låst, och ställt den vid en annan port, för att förmodligen använda den sen. Jag tog iaf tillbaks den och sen gick vi över med ett måttligt rart brev som jag komponerade ihop. Sen la vi lappen på asfalten där min cykel stod, så tjuven skulle se det! Skämmes ta mig tusan.. hatar att man inte kan få ha sina saker ifred! Men det va skönt att det inte va svårare än så att hitta den igen iaf :)

Ikväll är det 30-års fest för camilla, så jag ska nog börja göra mig iordning snart. Kalaset började egentligen nu runt 15, men känner att ja inte orkar stressa. Ganska skönt att landa lite efter jobbet, och så tänkte ja att ja skulle åka snålskjuts me mikis när hon har slutat :)


Söta paket va :) Nu återstår bara problemet med klädval. Suck.. orkar inte prova/välja/prova igen osv.. jobbigt värre! ...undra om det är ok om man är naken?

Tack för titten iaf!
kram Z

Kvinna knivskuren i Växjö

En kvinna blev på torsdagskvällen knivskuren i en lägenhet på Seminarievägen i Växjö.

"Enligt polisen stack mannen kvinnan i sidan av bröstet efter ett verbalt bråk. Båda är i 40 årsåldern. Mannen greps och anhölls han uppges neka till brott. Kvinnan fördes till Växjö lasarett för vård. Enligt landstringet vårdaas hon för lindriga skador." www.smp.se

 

My hoods... Känner mig genast mer säker på att jag vill flytta! Tack och lov har dock våldtäkterna avtagit på senare tid..


åh fan..

det va som tusan. Såg precis en reklam ang. en ny svensk serie om skönhetsoperationer..
Lulu-spöket-Carter från äntligen hemma tycker tydligen om att operera sig. Hm.. there's a chocker!! Jeez alltså, när ska vansinnet sluta? Blir så trött på alla "kändisar" i alla "kändis"-program, som fullkomligt invaderar tablån just nu. Dessutom på bästa sändningstid. Feel me anyone?

Jaja, då har man fått vara bitter idag också! Har som it nåt annat att va bitter för just för tillfället, så då känns det bra att fisa lite på tv-utbudet som 2009 hittils har levererat :-)

Känner mig för övrigt i stort sett frisk från förkylningen, ingen baddare där inte, så imorse blev det en morronpromme med min älskade vän mikis + en hund. Efter det en snabb dusch samt frukost innan vi skulle träffas igen för att handla födelsedagspresent till camilla. Blir ju 30-års skiva i helgen för denna dam, så nåt måste ju tösen få ;-) Kvällen i övrigt känns fin. Har spelat mario bros 3 på 8-bitars, löst korsord, slagit in presenter, diskat och nu tänkte jag slänga ihop en kycklingpaj. Kanske städa toan också. Helt sjukt vad man gör för att få tiden att gå ibland.. johan jobbar nämligen till halv tio och jag har ingen annan att leka med ikväll :-) Inte ens katten. Han är för fet.

Kycklingpaj var det ja..
god afton mina vänner ♥

superenkel (och billig) äppelpaj

Finns it så mycke å göra när man är sjuk, så därför kom ja på den eminenta idén att baka litegrann. Vi fick en svingod äppelpaj hos johans föräldrar i lördags, så jag tänkte försöka mig på en sån faktiskt. Johan hann ju aldrig smaka pga matchen och har suktat efter det sen dess, så då kan ja ju passa på att överraska han me en sån :-) Vet inte riktigt hur man gör för att få till en smarrig paj, eftersom jag egentligen inte tycker om äppelpaj så mycket, så jag har surfat runt lite å tagit idéer från några olika recept. Hoppas bara att min freestyling funkar!

3-4 pallade äpplen (gick en promme härom kvällen och råkade få me oss några.. eeh fallfrukter)
1,5 tsk kanel
1 msk socker

150g smör
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
3 msk socker



Skala & klyfta äpplena, lägg i en smörad pajform. Häll lite kanel & socker på dom, och rör runt. Smält smör i en kastrull och häll i mjöl, havregryn och socker, och blanda tills det blir en skön smet av det. Bred över äpplena och grädda ca 25 minuter i 225 grader! Gode enkelt, och förhoppningsvis gode gott :-)

Så ger er ut och skörda grannarnas frukter ♥


Update: Den blev helt ok, men kanske liite smulig. Kan nog behövas 200g smör, 2dl havregryn, 1dl socker och 2dl mjöl istället.. Tror den blir fastare då. Man kan kanske hälla i lite sirap också för att få den mer knäckig.. Får prova det nästa gång :-) Kanske mer kanel på äpplena också förresten!



sjukling.

Helgens bravader verkar ha tagit ut sin rätt. Kände redan i lördags att nysningarna började dugga tätare, men trodde att det skulle lägga sig. Men så igår när ja vaknade kändes huvudet tungt och näsan rann. Fortsatte så hela dan. Ringde därför chifen imorse och sa att jag stannar hemma idag, så inte dom andra också blir sjuka. Igen. Verkar dock inte va nåt värre än en lätt förkylning, eftersom ja inte har feber eller halsont. Bara rinnande näsa och nysningar samt lite ont i skallen. Så det går nog över rätt fort :-)

Tänkte förresten uppdatera lite om läggan vi va och kollade på. Skrev förra veckan att vi hade fått nys om en lägenhet i sandsbro, som vi kollade på i fredags. Tyvärr va den under våra förväntningar så det blev inget med det. Läget var helt underbart, med sjötomt och gemensam brygga vid toftasjön så liite besviken blev jag när själva lägenheten inte va lika fin. Planlösningen och så va ok, men köket och badrummet va jättelitet och rätt slitet, samt att alla delade tvättstuga i en länga på tomten. Så för 7000 i månaden känns det som att själva lägenheten ska va i mint condition. Åtminstone på såna viktiga saker som kök & badrum. Man vill ju ändå inte byta ner sig när man väl byter, right?

Nu ska jag dra en rond med dammsugarn, så det är fint här när älsklingen kommer hem efter jobbet!
Hej ♥

ladies night

En mycket trevligt och efterlängtad kväll blev det igår. På barrets initiativ samlade vi äntligen ihop oss igen och körde en drinkkväll for gurls only! Tyvärr va inte riktigt alla me, eftersom nån for till cypern, nån va sjuk, nån skulle bort osv, men ja tycker att tio stycken som faktiskt kunde komma är ett nog så gott resultat :-)
Var en aning skraj för en drinkkväll eftersom ja vet hur ja blir dagen efter. Men det va ändå lugnare än ja trodde när jag vaknade. Förmodligen var det för att det bara blev fyra drinkar och två öl, i kombination med en massa dans inne på grace. Vanligtvis brukar jag gå hem när andra går ut, vilket leder till att alkoholen slår till som värst när jag sover :-)

Blev inte så många bilder denna gång, men såklart bidrar jag med dom få som togs!




Tusen tack carro & lina för att ni fixade ihop oss för en supertrevlig kväll ♥

hold on hope..

Fick mig en mycket trevlig överraskning idag, när ja fick nys om en lägenhet som faktiskt verkar vara för bra för att va sann. Det finns tydligen två tomma lägenheter i ett hus i sandsbro, som bara väntar på nya inneboenden! Hoppas evinnerligt att hyresvärden hör av sig så vi får komma å kolla på dom, för nu är ja ganska less på den här.. Har inte tänkt bygga upp nåt stort här, eller hoppas för mycket heller för den delen, ifall det skulle visa sig att vi inte hör nåt från dom :-) Men jag ska iaf hålla tummarna!

I helgen nalkas det förresten drinkkväll med fröknarna. Börjar dock bli lite orolig för detta, eftersom jag vet hur jag blir av sprit. Karatefull samt sjukt jäkla bakis. Får nog försöka köra festmetoden, om det ska bli nån utgång för undertecknad! Fast hade det inte varit för SAS och Skyways, som tar mer än 4000kr för en biljett till pite ToR, så hade jag befunnit mig på min fina morbrors bröllop istället, där drinkarna nog hade flödat än mer :-) Fattar inte varför det ska va så dyrt. Hade jag pröjsat för biljetten (för att få det billigaste) hade jag blivit tvungen att ta ledigt fyra dar från jobbet också, eftersom dom är extra dyra på helger. Så med biljetter, kuvertavgift, ledigt, klänning och annat man behöver inför ett bröllop, skulle jag nog va ca 8000 riksdaler fattigare. Känns omåttligt tråkigt, eftersom deras bröllopsfest garanterat blir skitrolig! Nåväl, jag får önska min kära morbror peter och hans carita en minnesvärd fest utöver det vanliga, härifrån växjö istället :-)

kram på er ♥




biverkningar

Blev väckt imorse av johan när han skulle fara till jobbet, och han sa att katten hade spytt igen... Hua mig, stackars katt. Igår hade han tydligen spytt på johans täcke, igen, och sen inatt också. Inatt har han ju haft tillgång till maten, så det kan inte bara ha med hetsätning på mornarna att göra. Jag börjar tro att han är allergisk eller fått i sig fästingmedlet jag gav honom i förrgår. Känns inte kul om det är så, eftersom det inte står nånstans vad man ska göra om dom har slickat på medlet. För han är ju inte så pigg på att äta eller dricka, när han spyr upp det. Jaja, får avvakta lite och kanske ge han mjölk. Sötkarten ♥


Annars är det hyfsat lugnt med oss. En aning ont i halsen samt tung i huvudet några dagar nu, förmodligen en direkt biverkning av för lite kläder. Det är ju ändå höst nu. Förhoppningsvis går det över utan att bryta ut, även om det skulle va skönt å ligga sjuk hemma nån dag :-) Men just nu är det som mycket på jobbet, så helst undviker jag förkylning helt!

Nu blir det frukost!

klackarna i taket

Idag blir det myskväll hos camilla med film & godis. Johan är på lagferre för att fira serieledning och gårdagens vinst och hennes alfons ska DJ:a på sivans, så då slog vi våra påsar ihop. Ingen av oss va sugna på att göra det som rubriken antyder, samt att jag har varit sugen på karra hela veckan, så då är saken biff :-)

Nu ska jag undanröja lite secret-single-behaviours som jag lägger mig till med varje gång karln lämnar nästet!

kram & puss ♥

slow week

Hej hej!
Har varit en trög vecka, inte bara med uppdateringar i bloggen, utan hela veckan känns det som. Har nog inte acklimatiserat mig efter den sköna ledigheten än, så jobbet och dagarna har varit oerhört sega. I butiken har kunderna lyst med sin frånvaro, vilket gör att dagarna blir wätt långa. Fast å andra sidan har folk varit sjuka samt lediga.. så ibland är det bra med en nergång i kundflödet :-) Igår var iofs en hyfsad dag. Några leverantörsbesök från Eco & Borås som visade nya tapetkollektioner + att jag hann få lite andra grejer gjorda också. Mattias på Borås hade faktiskt en pikant liten överraskning i form av en ny kollektion från Cole & Son, som lanseras nu i höst nån gång, och är designad av modedrottningen Vivienne Westwood. Lär bli en höjdare om hon gör lika fina tapeter som  hennes klänningar :-)

Idag börjar ja klockan tolv och jobbar till arton, och efter jobbet blire direkt till gamla värendsvallen för att kolla på johans match. I övrigt ska jag försöka att inte gå så jäkla mycket idag, för det gör fortfarande skitont i benhinnorna.. får kanske överväga kiropraktorn igen om det inte går över snart! Hört att dom kan ha nåt dunderrecept på benhinneinflammation.. typ ipren och vila. Som alla andra säger också.

Nåväl.. nu är det dags att göra nåt av den här dagen. Hej & hå ♥

Nähäpp, nu ringde chifen.. nästan alla är visst sjuka, så det blir att dra till jobbet. Pronto!

visma - dhl: 2-0

Sista matchen igår, och vi vann :-) Därmed kom vi trea i serien vilket känns fint. Fast jag kanske ska tillägga att vi endast är fem lag också, höhö.. Efter matchen blev det iaf snack om att köra liite mer seriöst inför nästa år, och -ta i trä- eventuellt så seriöst att vi kanske kör lite inomhusfotboll i vinter också.. En kan ju allti hoppes iaf :-)

Nu ska jag iaf vårda mina ömma benhinnor och göra ett åtta-timmars pass på jobbets sköna betonggolv!
Cheers ♥


så lite som gör så mycket

Helgen då. Blev ju som sagt en spontanfest för klintan hemma hos simon & pihl. Drack inte så fasans mycket, men mådde likväl sämst igår. Igen. Nu är det fan färdigfestat för ett tag. Det betyder i verkligheten tills nästnästa helg, då vi ska ha tjejkväll hos barro, så nästa helg blir det absolut inga alkoholhaltiga drycker :-) Lördan va iaf lyckad, tills ungern slår in 1-1. Då sjunker liksom stämningen och alla börjar prata om hur kass sverige är som it ens tar sig till VM.. men jaa, då skjuter zlatte ut magen och klämmer in 2-1 när vi har typ -7 sekunder kvar! Och stämningen gick om möjligt upp genom taket. Såg minsann en tår rulla nerför några ansikten :-) Tänk att så lite behövs för att få igång en fest!

Blev iaf ingen utgång, om det nu va nån som tippat på oss. Hade vi gått till bishops hade jag gärna gått ut, men när det blev terassen så kände jag att det va bäst med hemgång. Fick me oss en något överförfriskad niclas och gick hem! Och igår mådde jag kässt hela dan. Gjorde ändå ett slags försök till ansträngning och cyklade bort till bokhultet och sundet, och sen vidare genom bergunda och bergsnäs, innan vi va hemma igen.. Jättefin runda i det fina vädret :-)

Före 2-1



Efter 2-1


Nu ska jag utfodra en svältande katt!
Hej ♥

partycrashern?

Revidering: Var inte ensam tjej igår.. hade faktiskt sällskap av två tjejer till :-)



Johans polare klintan (det är han som är brunast, hihi) är hemma från oslo i helgen, så det ska ju firas med fest.. brukar som vanligt, när det i detta gäng anordnas tillställning i sista stund, bara vara jag som är av det kvinnliga könet. Så som ni kanske förstår känns det ibland som att jag våldar deras "killfest".. fast jag inte gör det egentligen. Vad jag vet iaf :-)

Jaja, ska bli gott me öl.. och så får vi se vad som händer sen!

puss ♥


lager 157

Precis slagit mig ner i soffan efter en heldag i gällstads butiker. Idag har vi nämligen tagit oss en liten nätt tur på drygt 30 mil, för att shoppa på outleten Lager 157. Var ju en ganska perfekt dag att göra en sån här tripp, eftersom det är rätt så mysigt att strosa omkring i en stor butik när regnet häller ner. Roligare är det dock om man hittar massor me saker. Och inte bara fem. Correction: Jag hittade faktiskt massvis med saker, men när man väl börjar prova dessa outlet-kläder, inser man att man faktiskt är på en outlet. Som säljer överskott. Och andra sortering. Så det slutade för min del, med fem saker. Ett par nya leggings, en tjocktröja, en långärmad t-shirt, ett linne, samt såklart ett par skor. Skitfina converse red/white i skinn :-)

Blev dock glatt överraskad över utbudet i gällstad. Det fanns nämligen inte bara en outlet, utan flera! Bland annat Vagabond, Serholt, T-shirt shopen samt det vanliga köret som finnes vid de flesta stora outletställena! På t-shirt shopen hittade ja en skittöntig tisha som jag bara blev tvungen att köpa. Får väl se om den kommer till användning nån gång, hihi.

Här är dom schyssta sneaksen:


Nu ska jag lägga mig ner och försöka få bort skallebangen jag ådrog mig under den krampaktiga bilfärden hem. Jag avskyr nämligen att åka bil när det regnar, men framförallt att köra, eftersom jag inte ser nåt samt att ljudet är så satans högt från smattrande regn på vindrutan.. Spänner mig som en idiot hela tiden! Så gullegrisen får glatt köra när det vankas regn ;-)

Nighty night ♥

en salig blandning, men inget av vikt.. egentligen!

Tänkte att jag skulle göra er lite avundsjuka igen och åter påpeka att jag har semester, hähä.. och det är grymt skönt! Igår gick jag knappt ut från lägenheten, steg upp klockan 10(!) och hade pyjamas på mig hela dan. Blev dock en liten avreagering i form att korpmatch, innan jag åter bänkade mig i soffan och kollade på Milk. Det var verkligen en behövlig dag, och det känns som att jag återfått lite energi inför resten av veckan :-)

Idag har det ju varit kanonväder här i växjö, som jag faktiskt tog vara på. Cyklade iväg till mikis och käkade lunch och fika med henne, samt drog en favorit i repris och solade på baksidan! Så nu ser man ut som en liten skär gris igen.. i alla fall på armarna :-) Apropå gris.. ska man börja oroa sig för svininfluensan än? Känner faktiskt inte för att vaccinera mig, men samtidigt vill ja inte få det.. om nåt sånt nu - gud förbjude - skulle hända! Synd på killen som dog i det iaf, men han kan ju fan inte ha undgått att det florerar en influensa här i världen och skita i att gå till sjukan. En aning klantigt ändå, eller?

Anyhoo.. verkar som att johan har fått jobb nu också förresten. Iaf för tre månader framöver och med samma kille som han haft hand om i sommar, så det va ju jätteroligt :-) Nu gäller det bara för seg-universitetet att klämma fram lite examensbevis och betyg, eftersom det är av ganska hög vikt att kunna styrka sin utbildning när man söker jobb och så... jorå så att eee, som fröken T brukar säga eller missbruka ;-)

Nu ska jag lämna er med en söt bild på mikis lilla baby-ronja. Ett kärt återseende var det,  då hon har varit hos mikis föräldrar hela sommaren. Synd bara att hon numer nästan är döv och liite mindre vital än senast jag såg henne.. Men hon är fin iaf ♥


RSS 2.0