Prisa skatteåterbäringen... igen!

Fick som ni säkert förstår en aningen mindre lön i augusti än vad jag väntat mig, efter att ha slitit som ett djur i ungefär 200 timmar. Detta resulterade i en viss frustration eftersom jag tydligen fått skatt baserat på tre månaders arbete istället för en månad. Enligt lönekontoret hade jag en månadslön på ca 43(!) 000 kronor under juli, vilket gör att ja hamnar i en för hög skattetabell, som gjorde att ja fick pröjsa ca 17(!!) 000 i skatt. Tackar.
Ringde återigen och pratade med den "ljuvliga" Jane i Malmö, där jag klargör problemet. Alltså att ja INTE har en månadslön på 43 papp, utan att den summan skulle va uppdelad på tre månader. Det skulle med andra ord betyda att jag ska betala skatt på en väsentligt mindre summa. Det roliga i historien är att hon frågar om hon ska rätta till det. Jaa, tack.. vi pratar ju ändå om att ja fått nåra pistoler för lite, på grund av att min chef inte lämnat in tidrapporterna för maj & juni i tid.
Enligt överenskommelse med Jane skulle hon följdaktligen justera skatten på nästa lön, alltså den ja fick igår.

6980 kr

Så mycket skulle Nordsjö har blåst mig på om jag inte hade ringt. Katchiiiing!
Skattejustering samt vanlig lön = Fetinglön :)

Imorrn äre dags för examensfest på slottet, och jag är såå peppad. Ska bli så underbart att få klä upp sig, fixa håret och allmänt bara vara fin! Blir dessutom ännu bättre när kavaljeren för kvällen i ära, råkar vara min fantastiska johan!
Bilder kommer att tas i mängder..

Puss å hej ♥



Coneheads vandring till Singoallas grotta

Helgen har varit lugn och skön. Hade väl eventuellt tänkt fara på mickes inflyttningsfest, men snutten avböjde snällt men bestämt med anledning av min krassa hals. Har haft ont i halsen i en vecka, och nu "äntligen" har den utvecklats till en riktigt torr och ihållande hosta. Sweet. Detta innebar att vi stannade inne, kollade på fotboll och frossade i diverse godsaker.

Söndag morgon var tillståndet i stort sett oförändrat, men vi hade bestämt oss för att ge oss ut på vandring ändå. Såå, på me regnställ, packa matsäcken och bege oss mot lammhults-hållet. Närmare bestämt Singoallas Grotta! Väl framme vid parkeringen, bjöd Singoalla på en ca 800 meter lång vandring uppför berget. Utsikten va otroligt vacker, ju längre upp man kom. Destovärre va ju andhämtningen något mer ansträngd än den skulle ha varit om ja hade varit i oklanderligt skick :)



Och idag är ja hemma från jobbet me huvudvärk, feber och hosta. Nu: äta lunch och begrava mig i andra boken av Stieg Larsson.

Pussar ♥

Swajnigt roligt

Tusen tack alla fina söta vänner som kom i lördags, hade en fantastiskt rolig och trevlig kväll!! Tack också för dom fina presenterna... klockrent vare :)

Här kommer bilderna! Notera Mikis det lilla mongot ;)


Såå.. de va nästan alla!
Puss på er ♥

RSS 2.0