happy new year!

Gott nytt år era rackare :)
Snart drar vi till Åkhult(!) för att fira in det nya året! Hoppas på god mat, smarrig dricka och ett skönt avslut på 2009.. och att det inte blir alltför blött detta år!

Kram & puss från mig

mr stork har varit framme igen!

Måste bara gratulera en av mina käraste vänner som fick en liten tös igår kväll! Lilltjejen som ska heta sally, hade alla tår och fingrar på plats och allt verkar ha gått som smort ;)


Grattis Tjäder & Carro ♥

ps. nu är det bara några timmar kvar tills syrran och dom kommer :) Längtar så jag dör!

dan före dan före dan...

Bara nåra dagar kvar nu, å ja längtar som fan. Inte så mycket till självaste julafton kanske, men tills syrran å dom kommer (för dom som inte har läst bloggen innan) haha. Igår havererade bilen förresten. Slut batteri. Sånt är så jäkla tråkigt, speciellt när vi inte bor i hus å har garage å prylar för att kunna fixa sånt. Nu står batteriet på laddning i köket och det känns ju sådär. Skulle vi inte fira jul i moheda så hade ja nog it brytt mig, men nu behöver vi ju faktiskt bilen! Jaja, såg nu på mätarn att det snart är fulladdat..

Helgen har för övrigt varit jättefin. Gjorde inte många knop i lördags.. klädde granen, tog en promme å kolla på film och knoppa runt halv elva :) Och igår (eftersom bilen va död) tog vi en cykeltur i det vackra vädret upp till samarkand å glutta i affärerna. Cykeln va förresten inte heller helt ok.. växlarna hade frusit, så min topphastighet låg nog på dryga 2km i timmen. Fick nämligen inte i nån annan växel än ettan, hahah. Smådrygt att cykla nerförs :)

Dagen fortsattes med att baka nya kolor, som även dessa kan gå under epitetet mordvapen på grund av dess - tyvärr - enorma smörhalt, samt negerbollar. Efter baket kom simon å skjussa oss till jula där vi fick köpa en batteriladdare och sen blev det middag. Kvällen avslutades i goda vänners lag hos mikis & chrillan med fika och glögg :) Mycket trevligt!

Här är gran förresten.. berra gillar den också :)



Idag väntar jobb mellan 12-18 och sen blire mys me karln! Kram på er ♥

lucka nr. 17

Nu är det mesta klart inför julen, och jag måste säga att det känns toppen! Julklapparna är inhandlade och inslagna.. inte för att det är så mycket egentligen, men eftersom dom jag har köpt till tycker om att öppna paket, så brer man ju på lite extra för att det ska bli så många som möjligt :) Tänkte även vara lite ambitiös och börja med julbaket idag också.. tyvärr misslyckades det kapitalt så jag måste som göra om. Kolorna blev inga kolor, utan  mer  som mordvapen, och knäcken blev hälften så många som det va tänkt.

Med detta har ja lärt mig att inte koka knäck å kola samtidigt eftersom man kanske helt plötsligt måste ta av kastrullerna och hälla upp knäcken och kolorna. Såklart även det samtidigt! Så även om ja fick hjälp av min söta johan, var misslyckandet ett faktum. Kan vara så att man ska hålla sig till ett recept till varje bak-del också.. och inte mixa mellan två likartade.. mm, får nog ta mig en funderare :)

Nåväl, ber om ursäkt för att jag delar med mig av denna dynga.. kan som it hjälpa det.
Auf wiedersehen ♥

all I want for christmas...

Vill egentligen inte ha nåt, annat än en fin och mysig jul med familjerna. Men om nån får för sig att köpa en julklapp så skulle som det här va uppskattat:

Ny hårfön med tratt!                       Vit pläd i fuskpäls från Mio.
ca 150 spänn och uppåt                          Nu: kampanj för 499:-



Ryggvärmare Siba el. Clas Ohlson.   Smyckesträd från Village 199:-


Japp, detta skulle ja vilja ha om jag får önska mig nåt :)


första julkortet!

Detta är årets första julkort.. och det hade nästan varit konstigt om det inte damp ner i lådan, haha.
Syrran: you are a rock :) Tusen tack för det jättefina kortet.. Ses om en vecka! pus pus



Och eftersom jag är sämst, så blire inga julkort i år heller. Har nämligen glömt att köpa, skriva samt posta. Tar den virtuella vägen lite senare istället. Som vanligt ;)

vecka 51:

måndag: Köttfärssås & spagetti (italiano style)

tisdag: Blodpudding m. bacon & apelsin

onsdag: Vårrullar m. fläskfärs & groddar samt grönsallad

torsdag: Sparrissoppa m. majskolvar

fredag: Grillbiff m. choronsås, ugnsstekt potatis & grönsallad

lördag: Laxpaj m. spenat & turkisk yoghurt

söndag: Pasta m. salami, persilja & svamp i krämig gräddsås


ps. Glöm inte att dricka apelsinjuice till blodpuddingen.. då tar kroppen upp järn bättre :)

granen står snart så grön & grann

Var och tjacka oss en gran igår. Väldigt tät, grön och fin och endast 120 riksdaler. Är ju som en sucker för riktiga granar, och eftersom vi inte haft nån (överhuvudtaget) senaste åren så kände ja att de va dags me en gran. Finns att köpa vid lillestadskolan ungefär. Cash betalning eller via bankgiro och du stöder växjö orienteringsklubb! Så det kan ja varmt rekommendera :)

Just nu står den på balkongen i väntan på att få komma in och kläs, och jag längtar såklart. Känns dock lite osäkert att ha den ute alltför länge, eftersom berra har en tendens att hooka ihop med andra katter, varav några kanske inte har fått sina fortplantningsorgan avlägsnade... Vilket då i sin tur medför en väldigt obehaglig doft, om några av dessa djur har "märkt" vår gran. Får hoppas att turen är med oss helt enkelt :)

 

Nu vankas det nåt så spännande som disk. Tjoho!

Kram på er ♥

 


handen i kakburken - reunion

Hade helt glömt bort detta, men av nån anledning kom ja precis att tänka på det.
Och idag är det exakt två år sen.. Rolig historia, men ack så tragiskt :)

ps. killen i historien finns inte mer!

jul-kul..



Köpte 24 nya julgranskulor idag som behöver trådas.. And that's one :)

Jobbat kortdag idag, så efter två när ja kom hem körde ja förbi och hämtade upp elin för en sväng till norremark. Tänkte nämligen titta efter nytt soffbord.. men fann inget jag känner mig överentusiastisk för. Ikea på söndag månne? Efter turen på mio & em drog vi oss till konsum (där jag däremot fann dessa vackra kulor) samt införskaffade en trevlig liten gotteblandning.. det va ju extrapris och allt! Så nu sitter ja å pysslar i soffan, kollar på idol samt snaskar lite fint på karrat :)

Kram kram

lucka nr. 10

Då var chokladen bakom lucka tio uppäten, och jag har precis läst lite mer från den förlorade symbolen. Verkligen spännande i sann Dan Brown-anda, och av nån anledning vill man ha mer... Tänkte bara stanna upp och lätta på hjärtat lite, eftersom det va nåra dagar sen sist.. men ack så snart ligger jag nog i den sköna divanen och sträckläser mig till sista bokstaven :)

Som jag nämnde för nåra dagar sen, så känns december himla bra. Allt har som bara flytit på.. jobbet känns bra, jag hinner med det ja ska göra, hunnit baka, storstäda, få soffan, köpa julklappar..(eller åtminstone tänkt ut nåra) med mera. Ja, det är en good feeling helt enkelt :) Och nu börjar det faktiskt vara så nära att man nästan kan ta på julstämningen... och inte mindre få mysa med min kära familj. För nu är det bara tretton dagar kvar tills jag får gosa med dom här:


Och bengan å pappa också då såklart.. fast vi gosar kanske inte så mycket. Vi pratar mest :)

Dagens maträtt va förresten förträffligt god. Mer parmesan åt folket! Hej ♥


matsedel v.50

Kom på att jag också ska börja lägga upp veckans matsedel. Dels för att man själv ska kunna gå tillbaks å kolla på vad man har ätit.. men så kan ju ni som läser få lite idéer också :) Nu har vi ju inte kört me matsedel så länge, men jag gör en kategori av det iaf!

Måndag:

Stekt kyckling & hemlagad potatissallad m. tzatziki

Tisdag:
Rotsaker m. fruktbulgur

Onsdag:
Fiskbullar & potatis

Torsdag:
Ostfylld köttfärsbiff m. tomatsalsa & couscous

Fredag:
Ugnsstekt korv & ris

Lördag:
Öppen för förslag :)

Söndag:
Köttfärssås & spagetti


Hör av er om ni vill ha recept på nåt :)




lucka nr. 5

...den öppnades igår (samt tömdes på sitt goda innanmäle).. och inte långt därefter var vi på väg till alvesta och bror perssons för att hämta vår soffa som kommit! Blev lite stressigt eftersom jag började jobba klockan tolv, och vi ville hinna hämta den innan, men det gick fint. Va lite tungt bara att släpa delarna först från lastbilen och sen upp till lägenheten bara, så det är tur att man är stark ;) Sen igår kväll när vi skulle montera den så insåg vi ju att han va goode stoor... och knappt fick plats, haha! Men nu har ja faktiskt börjat vänja mig vid han, så det blir nog bra tillslut! Ska ju inte bo här resten av livet direkt.. så vi får hoppas att nästa vardagsrum är större :)

Så här ser det ut nu iaf:


Idag har jag haft bär-ont i armarna samt jobbat några timmar, vilket gör att kroppen känns en aning sliten. Tanken va dessutom att ja skulle hjälpa barro & andreas att flytta efter jobbet, men tack å lov hade dom redan hunnit köra allt.. så mina arma armar tackar så mycket för det :) Nästa steg i min plan för kvällen är att äta upp pizzan som blev över från igår, och sen hoppa ner i soffan med min gottepåse från kioskpirren och läsa Dan Browns senaste bok! Och såklart längta efter älsklingen som slutar om nåra timmar :)

Fasen alltså... december har börjat väldigt bra måste jag säga :)

Kram & hej ♥

mindre gulligt...

Min ungsstekta lax blev tyvärr inge bra:


Det blev lax med knäck, istället för sås. Glömde nämligen bort den i ugnen, så den råkade stå inne dubbla tiden. Å ändå berätta jag om den i förra inlägget! Detta händer rätt ofta faktiskt.. och speciellt när ja är själv hemma.. blir så sjukt ofokuserad på såna saker som tidspassning, så man undrar ju hur det är ställt i där uppe i radartornet ibland..? Fröken förvirrad struntar hursomhelst i det.. jag blev mätt, och nu får jag inte glömma tvätten också! Hej svejs :)

Ser man bara till bilden förresten, ser det snarare ut som lasagne och bea-sås, hahha...
Nåväl.. tvätten vare!

lucka nr. 2


Då var det alltså andra december. Har varit ledig idag och måste säga att jag är väldigt nöjd me dagen hittils. Började me en skön sovmorron och sen promme runt sjön me ankan. Var tillbaks runt halv tio och åt "frukost" (kaffe & saffransbullar, hihi) och sen tog ja en cykeltur me min kära sambo. Hade tänkt tvätta men det fanns inga tider förrän ikväll, så det fick passa lika bra. Efter cykeltur i det fina vädret myste vi på lite här, innan det va dags för lunch. Sen runt halv två cyklade ja ner till stan för ännu en tur me ankan :) Denna gång vare julklappar och ego-grejer som skulle avhandlas. Lyckades ändå hyfsat tycker jag... hitta lite småkrafs till syrran, skjorta + t-shirt till mig, samt några prylar till hemmet :) I skrivande stund har jag lax i ugnen som ska avnjutas - själv dock - och sen tänkte ja som sagt tvätta. Samt färga håret igen.. blev mindre nöjd me färgningen i måndags nämligen!

En annan skojig grej som hände idag, va att jag träffade en gammal jobbarkompis inne på teknikmagasinet också. Gick precis förbi och skymtade vad jag trodde va Alfons, men det va det inte.. utan Anders från Statoil. I Pite :)
Han va ju från växjö men hade flyttat upp till pite eftersom hans tjej Ida va därifrån. Men nu hade ha tycligen flyttat ner hit igen för tre veckor sen! Sånt är ju bara så roligt.. när man ser nån som är bekant, men som inte riktigt passar in i omständigheterna :)

Nåväl, välkommen tillbaks Andess!

Ha de fint :)

RSS 2.0