monologue

Jahapp, då har en vecka gått redan.. helt galet :)

Har iaf gått som på moln sen hjärtljudet, och det mesta den här veckan har faktiskt flytit på rätt smärtfritt. Enda dundermissen vi gjorde va att vi var för söliga med att ringa på ett hus. Huset hade legat ute på hemnet sen i somras, och vi har väl it tänkt så mycket mer på det än så. Sen kom ja på att ja faktiskt ville åka och kolla på det, för att det faktiskt är hur fint som helst. Ringer och pepprar mäklarn som inte hör av sig eller ringer tillbaks, och när jag sen får tag i henne i tisdags så säger hon att huset precis blev sålt. Nån hann alltså före oss med ett par dagar! Så jäkla snopet! Så tyvärr mamma, det blev inget gårdshus till dig..

Nu har vi förresten börjat skriva en lista med namnförslag.. och jag måste säga att det fasen är svårare än jag trodde. Namnet ska ju funka hela ungens liv, tillsammans med efternamnet och eventuella syskon också. Och sen ska vi ju faktiskt tycka om det med :) Första mammabrallan blev för övrigt inhandlad i veckan. Trodde kanske it att det skulle va sån skillnad att få på sig, men hewwegud va skönt det va för lillmaggen! Nu ska ja bara försöka hitta jeans och andra byxdon, vilket jag dock ser som en smärre omöjlighet. Känns inte som att klädtillverkarna/butikerna satsar speciellt stora pengar på att utveckla schyssta mammakläder. Det jag sett hittills har varit tråkigt, tantigt, barnsligt eller särdeles dåligt sytt, så hälften hade varit nog! Känns ju tråkigt om man måste byta stil helt bara för att man är gravid.. Tur att ja har en symaskin så jag eventuellt kan sy om skiten ;)

Appropå fula kläder.. måste upp till H&M en sväng och köpa fler mysbyxor nu! Ha det gott ♥

i ♥ u

150 underbara och söta slag i minuten.

Vi har varit på hjärtljud idag om ni undrar, och det va helt crazy! Trodde inte att man kunde bli så överraskad och kär i ett ljud så på samma gång :) Har känt mig jättesentimental hela dan. Helt fantastiskt och nu längtar jag massor till ultraljudet!

Nu är det som på riktigt ♥


vårfint på balkongen!

Gått och stört mig på hur fula balkongmöblerna varit skitlänge, varav jag fick ett ryck och snyggade till dom! Ett tips efter en hel sommar i sol och regn samt en snötäckt vinter är att olja in dom lite oftare, och eventuellt lyfta in dom över vintern! Var även en sväng till Blomsterlandet och köpte lite nya blommor, samt nya dynor på Willys.


Tvättade av dom med en våt trasa och oljade sen med Herdins betsolja, för att få dom så mörka. Den är egentligen inte för utomhusbruk, så vi får se hur länge det håller. Tänkte olja in den med teakolja eller vaxolja lite senare i vår också om det behövs! Tycker det blev rätt fint iaf :)

Nu skulle man bara haft en megagrill därute samt öl på kylning.. men men, man kan it få allt ;)

systeryster 26 år!

Grattis min fina syster på födelsedan :)


Puss & Kram

mysfika, sjukfika, födelsedagsfest & asbestkåk

Kan börja med helgen och elins födelsedagskalas. Kom dit runt sjusnåret och det bjöds på smarriga tunnbrödssnittar, frukt & grönt och kex. Detta toppades med Carlsbergs non alcoholic beer - som jag nu för övrigt inte är allt för begeistrad över - samt den eminenta drycken pärondryck med ciderkaraktär. Ungefär till klockan elva stannade vi, detta för att johan skulle upp och jobba kl 07.00 dagen efter + att jag va lite trött :) Elin blev iaf väldigt glad för presenten som va en volumaster från Björn Axén OBH Nordica samt ett värmespray.

Igår åkte jag, barro och saran ut till caféet i Gemla - gemla station - och smuttade på kaffe och fikabröd i timmarna tre. Ungefär :) Efter det bakade jag bullar och cyklade över till mikis me en påse eftersom hon va sjuk. Så då fikade vi såklart lite mer!

Idag har vi varit och kollat på hus nummer tre. Denna gång var det ett 50-tals tegelhus i moheda. Hade inte så jättehöga förväntningar på det innan vi kom dit, och jag kan ju säga att jag har ännu lägre nu.. Huset i sig va väl fint och skulle säkert gå att fixa till. Men det va tyvärr rätt mycket att göra, som inte bara hade med det estetiska att göra:

Rötskador på fönster & balkongdörr, rötskador i takbjälklag, rötskador på balkongen som bedöms som ej användbar, takbeklädnaden i flera utrymmen består av asbest, ventilationskanaler består av asbest samt "takets brukstid närmar sig slutet" var några av felen som hittades på besiktningen. Stod även att huset hade garage och carport, men jag har svårt att se stampat jordgolv och korrugerad plåt på några träreglar gå under namnet garage... rätta mig om jag har fel ;) Vet inte heller var dom fick in garage och carport. Definitionsfrågor tydligen det där, haha.

Så det ser ut som om vi bor kvar här ett tag till :)





Nu tackar jag för mig! Puss & hej

födelsedagspaketen...

.. ser ut såhär! Hoppas hon blir glad :)

 

Och nu blir det bästa göra-mig-iordning-musiken: millencolin.

Hej så länge ♥


det vankas födelsedagskalas...

Skönt med helg igen. Jag har sovit som en gris inatt, så egentligen borde ja va utvilad.. men av nån anledning så är jag fortfarande lika trött. Kanske börjar få järnbrist ändå..?

Nu hade jag iaf tänkt göra mig iordning och pipa ner på stan. Måste köpa presenten till kära elin som ska ha kalas ikväll.. Tänkte även se om ja kan hitta nåt till mig själv också :) Va ju i malmö i onsdags och såg en massa fina kläder och skor, men hade väl inte riktigt tid till shopping. Efter kursen hade vi 1,5 timme till tåget skulle gå, så det blev mest lite stros i några butiker samt mat. Men jag måste säga att jag faktiskt gillade malmö skitmycket. Riktigt mysig stad med massor av roliga butiker och gator :) Blir nog nån tur dit igen!

Kram kram♥

kammade noll ja...

Här kommer några bilder från Jennie som vi firade igår. Det var en sjujäkla brunch med massor av delikata anrättningar. Mest tyckte jag nog om dom amerikanska pannkakorna.. galet goda alltså :) Marrängtårtan som avslutning va inte heller så äcklig, måste jag säga! Tack tack vännen för den fina maten :)



Vårt söndagsnöje byttes förresten mot ren och skär missnöje, när vi mot bingolottos slut insåg att vi faktiskt inte skulle vinna ett skit. Inga guldtackor, ingen bil, ingen mat. Ingenting. Inte ens en usel hundring vann vi. Trodde av nån anledning att vi faktiskt skulle vinna. Kände som det på mig bara.. men tyvärr, så blev det inte. Nåväl, man spelar ju som för skojs skull också.. eeh, eller? ;)

Imorrn blire malmö och färgsättningskurs. Denna gång ska vi gå igenom utomhuskulörer och hur man färgsätter fasader. Skoj ska det bli :)

Nu ska jag mysa lite med katten och sen pipa iväg till mikis för lite desperate ♥. Kram kram

påskhelgen so far...

Måste medge att påsken varit förbaskat skön i år. Har inte gjort många knop utan bara tagit det lugnt och skönt, slappat och ätit en väldans massa god mat :) Jobbade nåra timmar igår och sen på kvällen for vi till micke och grillade, drack öl (dock alkoholfri), kolla lite på fotboll (inte impad av Brian Jensens målvaktsspel) och hade det allmänt trevligt :) Långfredan var också lugn.. minns inte riktigt va vi gjorde. Hm, konstigt sånt där.. det enda jag kommer ihåg va iaf att vi gick på bio och såg Shutter Island. Mycket bra film och ännu bättre skådespeleri av leonardo!

Idag har vi också tagit det piano. Varit en sväng till moheda och ätit lunch med familjen, samt bytit däck (inte jag personligen..) och sen hämtade vi simon som kom med flyget från storstan. Införskaffade oss även ett par bingolotter på väg hem, så ikväll är planen att vinna en jävla massa pengar också :)
Anyone is free to join förresten


Imorrn ska vi fira jennie på hennes stora dag, och innan eller efter det hade jag nog tänkt baka lite. Fick nämligen ett nytt recept till samlingen på en supersmarrig apelsinkaka av min rara kollega katarina, som jag bara måste testa! Känns faktiskt väldigt skönt att min energi börjar komma tillbaka nu.. I ungefär en månad var jag halvt komatös och knappt kontaktbar, när klockan hade passerat 21. Och timmarna dit var jag bara aningen piggare.. kan bara föreställa mig vilket roligt sällskap man varit för sin sambo, hähä! Men nu är jag iaf piggare samt inte lika illamående på eftermiddagarna/kvällarna så det är ju kalas :)

Nu ska jag nog göra nåt av all min energi tror jag.. eller så kan man ju gå lös på glarren i frysen istället ;)
Kram på er ♥

RSS 2.0