present från länkarna!

Idag är det ingen vanlig dag, ty det är ju min födelsedag. G to the rattis som herr Andersson sa! Och jag har haft en fantastiskt inledning på dagen måste jag säga... Började med tårta, paket och pussar på morgonen av johan, sen en lång frukost följt av mys på stan. Jag fick även precis en blomleverans med en superfin liljebukett från Karro & Andreas som är hur vacker som helst. Fick också jättesöta solrosor av Elin & Emil igår i förskott, pengar och presentkort från johans familj, samt ett väldigt fint grattis-kort av syrran.. Men det bästa utav allt:

Cykeln är återfunnen!!!

På väg hem från stan cyklade vi förbi Länkarnas hang-out här bredvid oss, och fick syn på nåt som måste vara den. Gick upp och hämtade extranyckeln och cyklade tillbaks, och kände hur hjärtat slog volter när låset gled upp :) Gubbarna som stod utanför lokalen och rökte, ansåg också att det måste vara min! Helt otroligt va? Två veckor och en dag har den varit borta, och nu just idag är den tillbaks ♥ Tjugo minuter innan, gick vi runt på intersport och tittade efter en ny :) Och jag är sååå glaad!! Det enda vi måste fixa är att sänka sadeln igen, rikta upp korgen + byta lås. Sen är hon nog good to go igen!



Detta är lycka! Nu ska jag äta lite och sen hjälpa mikis med flyttstyling av gammal lägga :)
Ha det super min vänner ♥

höstfix

Jag älskar att rensa! Rensa ut gamla saker, böcker, kläder och annan skit man samlar på sig under åren. Under hela sommarn har jag väl i stort sett fått rensa ut alla mina kläder och skor på grund av att jag växer ur allt med rasande fart, vilket iofs inte är speciellt skoj. Men det kan jag ju förhoppningsvis använda snart igen, så då är det it så farligt faktiskt. Saker man samlar på sig, "som kan vara bra att ha", är det fantastiskt skönt att få slänga. I veckan gjorde vi ett ryck i förrådet och rensade ut en massa grejer. Mycket åkte på tippen och annat till återvinning :) Nu i veckan tänkte jag dessutom försöka få iordning extrarummet, så lill*n har nånstans att ha sina grejer. Det behövs framförallt mer och bättre förvaring i det rummet, men sen vore det najs om det kan bli någon form av mysfaktor där också! Vi ska slänga ut gästsängen (som ändå bara bebos av berra) få in en stor byrå, fåtölj, hyllor och lite annat, så man faktiskt kan vara där! Senaste två åren har vi i stort sett använt rummet till avstjälpningsplats och tänkt fixa till det "inom en snar framtid". Typ. Men nu ska det iaf bli gjort, för att vi måste :)

I veckan ska jag och angelica börja simma också har vi tänkt. Dels för att det säkert är väldigt skönt, men också för att man ska vara något i hyfsad form när förlossningen drar igång. I och med att ingen av oss orkar promenera särskilt långt längre, så känns det som att simma och bada vore det bästa samt mest skonsamma för våra stackars bäckenbottnar :)

Nu: hålla tummarna att moheda vinner mot älmhult, diska och eventuellt se om det är nåt mer som ska rensas ut! Ciao ♥


tillfällig sinnesförvirring..

Har den senaste tiden varit totalt förvirrad känner jag. Och tyvärr så har denna förvirring inte på något sätt gjort min vardag smidigare, utan snarare tvärtom. När jag är såhär förvirrad så glömmer jag nämligen saker/tiden/vad jag gör mm.. Här kommer en liten resumé.

Lördag kväll kl 23.45: Vi kommer hem från bion och jag plockar ut väskan ur cykelkorgen. Ser att jag kommit ihåg att sätta på lyset och stänger av det. Glömmer därför att LÅSA cykeln. På söndagen när jag ska ner till stan inser jag att den aldrig blev låst och håller tummarna för att den ändå står kvar. Men det gör den ju inte. Stulen.

Måndag: Åker och handlar saker till fikat och tårtan vi ska ha när johan fyller år. Ska köpa arrakessens, men plockar bittermandelessens istället. Ska köpa marsipan men tar mandelmassa istället. Så när jag i tisdags började göra mina dammsugare inser jag ju att jag inte har nån arrak. Åker och köper ny. Dock ser jag ju sen att jag hade mandelmassa och inte marsipan.. gaah! Som tur är så köpte jag ju bittermandelessens, vilket gör att jag kan göra egen marsipan. Lite tur ska man ha ibland :)

Igår: Ska ner på stan, och tar ju bilen eftersom jag inte orkar gå ner, gå på stan och sen gå hem igen. Slänger i parkeringspengar och lämnar bilen. Fixar det jag skulle göra, banken och present till johan. Men under tiden jag håller på att hitta nåt till johan så kommer jag på att jag inte vet hur länge jag hade parkeringen till. Glömde ju för fan att titta på biljetten. Nöt alltså! Så istället för att göra klart det jag skulle går jag till bilen och kör hem. Istället för att lägga i mer pengar. Så när johan kommer hem från jobbet har jag ju glömt att köpa det jag skulle. Nämligen kallingar och blommor, som komplement till "presentkortet" på en parfym. Helt otroligt alltså! Skulle även lägga upp en bild och gratta här på bloggen som jag brukar, men det glömde jag också :(

Detta är väl dom tre största grejerna jag gjort senaste tiden, men kan säkert fylla på listan med fler saker. Kommer bland annat på mig själv när jag kör bil, att jag glömmer att se mig för. Måtte det bara inte resultera i en krock! Jag tänker också att jag ska fixa nåt/köpa nåt eller göra nåt annat som sen totalt försvinner från skallen. I skrivande stund glömmer jag till och med vad jag ska skriva.. Så tycker ni att jag verkar tankspridd eller allmänt förvirrad så vet ni vad det beror på. Inget jag kan göra nåt åt tyvärr :)

Här kommer iaf en något för sen hyllning till min fantastiska sötnos som fyllde 26 igår:



Älskar dig mest av allt ♥

hemmagjorda dammsugare


Här kommer ett toppenrecept på dammsugare som "Leila bakar" gjorde för några veckor sen! Blev faktiskt skitgoda, men jag kan rekommendera att köpa färdig grön marsipan istället för att göra egen från mandelmassa ;)

50 g mjukt smör
5 dl sockerkakssmulor alt. småkakssmulor
1/2-1 dl havregryn
2 tsk kakao
Arrakessens eller punch till önskad smak
300 g grön marsipan
100 g mörk choklad (ca 70%)
Florsocker till kavling

Rör smör & smulor till en krämig smet och rör ner kakao. Tillsätt arrack efter smak. Dela degen i tre delar och rullar till avlånga rullar (ungefär lika tjockt som ett finger) och lägg in i frysen en stund. Kavla marsipanen till ca 2mm tjocklek, använd florsocker till kavlingen så släpper det lättare.

Skär marsipanen i breda remsor (ca 6cm) och rulla in smeten/korvarna i remsorna. Smält chokladen och skär rullarna i bitar på ca 4 cm vardera, och doppa sedan i chokladen! Piece of cake :)

semesterbilder!


Kommersen flödar


Andra kunden


Plask & lek vid Norrstrandsbadet


Någon som inte uppskattar kyla på de södra regionerna månne?


Och en som inte bryr sig särdeles :)


Men bada då, sa den elaka mostern ;)


Nytt försök till bad på Hammenviken utanför Öjebyn!


Eller så inte...


Men tuffingarna Bengt & Johan törs :)


Norrstrandspoolen brukar dock alltid fungera för bad :)


Och det gjorde det denna gång också :)


Tacomiddag hos charlie med familj på lördan!


Jämförelse av magar!


Olle bjuder på karra!


Vi och en linslus :)



Stenhård fight som min far tog hem!


Ännu en stenhård fight på en av Pite Havsbads anläggningar...



Min kära vän Angela och karln hennes :)


Trött och belåten rullar vi hemåt igen!


Hon som vann Chicago med störst marginal sitter här :)

Det, mina vänner var några av alla bilder som togs under turen till pite.. Vi hade det toppen på alla sätt och vis, och det är alltid med viss sorg man lämnar stan! Kram på er ♥


jag önskar mig...

EN NY CYKEL.

Nån tattarjävel snodde min cykel inatt, så nu måste jag ha en ny :(

Så alla som överhuvudtaget har funderat på om dom ska köpa nåt i present när jag fyller år (30 aug), så tackar jag ödmjukast för allmosor just nu...

Alla som vill får förresten gärna hålla ögonen öppna efter den, tills ny är inköpt. Det är en svart Solhaga Classic 3, med något sned korg i fram. Under den mycket breda sadeln sitter en ljusgrå plastpåse från Nordsjö Idé & Design. Man kan ju alltid hoppas att den kommer tillbaka, raight?




äntligen frid i sinnet

Vi kom hem i tisdags runt lunch, och sen dess har det varit fullt upp! Direkt när vi kom hem så var det bara att duscha och sen ner på banken för att fixa med allt sånt som behövdes till den nya bilen. Vi var ju ner till malmö och tittade på en innan vi åkte till pite, så den skulle vi hämta i torsdags! I onsdags blev johan tvungen att jobba några timmar och sen åkte vi till moheda för att tvätta gamla audin samt hämta katten. Och sen i torsdags hade vi MVC-tid kl 8, följt av en resa till malmö för att hämta hem den nya bilen! Fredag blev ändå relativt lugn, åt lunch hos johans mormor & morfar, lämnade nya vinterdäcken i moheda och sen åkte jag till mikis för lite kvalitetstid :) Hade inte träffats sen midsommar, så det var fasen på tiden nu! Igår tog jag det väldigt lugnt medans johan va på match i emmaboda, och sen gick vi på bio och såg Inception. Den var väl sådär..

Idag är planen att cykla ner på stan för en m.y.c.k.e.t välbehövlig pedikyr och fotmassage. Når knappt mina tår nu, samt att fotsulorna är sjukt ömma.. En sommar på jobbets betonggolv följt av mycket gående i piteå har satt sina spår. Ni som brukar pumps, vet hur ömma trampdynorna kan vara efter en lång kväll på krogen, eller hur? Detta är tio gånger värre, typ :)

Vidare under dagen ska jag nog inte göra så mycket. Kanske en liten promme eller plocka blåbär på sin höjd! Imorgon börjar havandeskapspenningen gälla, så i fortsättningen kanske jag orkar skriva lite mer än jag gjort hittils :)

Återkommer med bilder snarast mina vänner ♥

hemvändaruppdatering

Hej på er! Haft en superskön vistelse i piteå so far, och det är fortfarande några dagar kvar! Ikväll ska vi ut till tjäder och carro på middag, så nu får man äntligen se deras nya kåk samt lilla sally som jag inte har träffat än :) Vädret har faktiskt också varit toppen, förutom igår då det spöregnade hela dan. Hoppas att helgen bjuder på lika fint väder så vi kan fara å bada eller hitta på annat skoj utomhus!

Kommer med lite mer info sen när vi är hemma igen, samt lite bilder :)

Kram kram ♥


RSS 2.0