garden

Här i veckan kom en ny kollektion från Boråstapeter som heter Garden. Inspirationen kommer från växtriket  med bla magnolior, orkidéer och hundkex som mönster. Tapeterna är luftiga och kan med fördel sättas i hela rummet, om man är less på fondväggar, eftersom färgerna är mysiga och dova :) Dom är också som många utav Boråstapeters kollektioner tillverkade i non-wovenmaterial, så kallad Easy-up, vilket betyder att du sätter limmet på väggen och drar upp tapeterna utan kladd med tapetbord. Skitenkelt & till ett riktigt bra pris!


foto: pressbild från Boråstapeter

brand new



Nu har vi fått in ett skitsnyggt trägolv från bästsäljaren Tarkett Viva 8,5 mm. Jag älskar valnöt och äntligen har det kommit ett prisvärt alternativ i tiljor. Finns såklart som 3-stav och i klassikern ek! Golvet heter Viva 3-stav och Viva Line. Hos oss kostar golvet mellan 259kr - 295kr/m² beroende på sort och träslag!
Foto: Tarkett


oldschool pitepalt

Armarna värker efter potatisrivning och den lilla slangbellan som suttit monterad bakom min högra överarm, har numer utvecklats till en fullgod triceps. Jag har nämligen satt i verket att koka palt. Egen hemmagjord palt. Eftersom det inte finns att få tag på här nere, är ju alternativet givet för att få äta dessa goda bollar! Nu är bollarna rullade och satta i vatten, så jag tänkte passa på att bjussa på receptet om nu någon känner för att smaka denna nationalrätt från piteå.

ca 4 port                                                       Fyllning
10-12 st skalade råa potatisar                 300 g rimmat fläsk            
1 msk salt                                                     1 st gul lök
3½ dl kornmjöl
3½ dl vetemjöl

Finriv potatisen och blanda den med salt och allt mjöl till en ganska fast deg (går att använda elvisp med de skruvade visparna). Fyll en stooor kastrull till hälften med vatten och häll i nån tesked salt och sätt på plattan (tar en stund innan det koker). Skär fläsket i bitar/tärningar, samt finhacka löken och blanda ihop dom. Men först: ät nåt energirikt innan du börjar.



När vattnet börjat koka kan du börja göra bollar av smeten. Gör en fördjupning och lägg i fläsket & löken. Vik över degen och lägg ner dom i pannan. Sjud under lock ca 1 timme.



zandra tipsar
  • Ha bra musik på. Jag kör på country från 60 & 70-talet för tillfället!
  • Använd inte ett nytvättat, svart linne när du river potatisen.
  • Dammsug & skura inte köksgolvet innan du börjar.
  • Måla och ge naglarna behandling efter maten. Kan hända att man råkar riva ner nån smaskig liten flisa i potatisen...
  • samt för er potatisintoleranta: tag er i akt! Kan svida så inåt helsike på händerna vid bollrullningen!
  • Och till sist: om man vill kan man hoppa över fläsket, och då kallas det för flatpalt :)



Visserligen inte världens vackraste rätt... men fy.fan.så.gott ♥

damernas - in motion

Här kommer några bilder från tjejfesten i lördags. Hade superkul och längtar till nästa fest! Tyckte även att grace va ok för en gångs skull, trots att det alltid blir att alla splittras. Runt halv två ringde jag dock johan så han fick komma å möta mig i snöstormen. Slirigt på ett par klackar är väl en underdrift, men långt ifrån mjukis lilla öppna-tå-pumps-eskapad hem skulle jag tro :)


kul kul ♥

damernas

Ikväll vankas det tjejkväll hos annica med middag och alkohol, och jag är skitsugen! Har inte festat på två månader, så det ska bli grymt kul. Härligt att få skvallra av sig och fnittra som bara vi kan :) Kan eventuellt bli utgång på grace, men inget är bestämt för min del. Finns ju viss chans att jag hamnar över toan och blir hemskickad innan tolv... men vi får väl hoppas på det första!

puss ♥

periodarn

Har som börjat ana ett mönster här... och det är att jag är periodare i i stort sett det mesta jag gör. Jag äter tex gröt till frulle i typ en månad, för att sen köra fil & flingor nån månad, och när ja är less det blire mackor & oboy. Likaså med träning. Perioder, perioder, perioder. Ingalunda är det me bloggen. Kan tycka det är skitkul ett tag när jag både hinner och orkar skriva under en viss period, för att det senare ska bli en torka som kan liknas med saharas nederbörd. Obefintlig.

Här kommer hursomhelst ett livstecken, och det blir i form av lite fina bilder från pimpelfisket i helgen. Nåja, ska väl inte försöka få det att låta som att jag va värsta pimpeltorsken. Vi åkte ut till sjöanäs på furen i lördags för att pimpla lite me mikis & chrillan, men jag tittade väl mest på och kastade pinne me ronja. Ryckte litegrann i pimpelspöt samt råkade trassla ihop ett av dom... och där slutade min pimpling. Njöt av solen gjorde jag desto mer :)


puss ♥

ny utmaning

Denna utmaning tyckte jag va riktigt kul, som ja fick av jennie. Går ut på att öppna sjätte mappen i mina bilder och lägga upp det sjätte kortet på bloggen. Har i skrivande stund inte ens kollat vilket kort som kommer att hamna här, så nu måste ja kolla.... Stay tuned






Där ja, förlåt mig älskling men det va detta kort som kom upp! Har för mig att det va när vi ganska precis hade kommit hem från piteå.. och skulle ut på en kvällspromenad. Kameran fick av nån anledning följa me, och så här fint blev det :)

utmanar/uppmanar
Elus
Miickan


RSS 2.0