new years eve - part une

Då var det äntligen nyårsafton och vi har förmodligen lyckats fucka upp det mesta idag. Dajmtårtan är gjord, vilken förmodligen kommer att  vara misslyckad eftersom att botten blev helt fel. Så jag gjorde en ny botten, som förmodligen också kommer vara misslyckad. Den tar jag hursomhelst med till johan & jennie och så får det bära eller brista. Vi har också lyckats mörda vår blender från OBH Nordica där glaset sprack.

Sen skulle jag naturligtvis göra mig fin i håret och slängde i lite ny hårfärg. Det blev grönt. Dumjävla jag hade köpt likadan hårfärg som ja använde senast då det blev grönt, utan att tänka på det. Så KÖP ALDRIG Garniers " Naturlig nyans". Den är sämst. Häpp, nu ska ja ta en tröst-öl och börja me fläskfilén... Gruvar mig bara för att fucka upp den också!

Gott nytt år, grönt nytt hår :)
Kommer me bilderna sen!
Puss

julen 2008

Nu är den över och jag måste säga att jag är oerhört nöjd även med årets jul. Spelade fotboll med killarna i sporthallen på tisdagskvällen när vi kommit till moheda, åt skinkmackor och somnade rätt tidigt. Julafton gick fort som vanligt... frukost, promenad, dusch, mat, kalle, efterrätt, julklappar och sen en revanschmatch i cash mot småbröderna waldestål. Vi vann!
Är också supernöjd med alla fina paket.. Fick bla en ny vurstingdammsugare från philips, strykbräda, örhängen, lakan, pengar, presentkort på expert & stadium och såklart vår resa till orust som vi köpte till varann! Så tusen tack alla ♥

Juldagen firade vi hemma hos oss med dom flesta från johans gäng. Hade skitkul, och det blev en hyfsat lugn hemmafest där utgång inte va så viktigt. Några försvann ut på krogen runt halv 12 och resten följde vi in till stan runt halv ett ungefär. Mår av den anledningen hyfsat idag ändå, vilket är skönt :)


Å så va sagan slut. Har haft en helt underbar jul tillsammans med min underbara man ♥




vi önskar er en...



Många kramar!

slussens pensionat

I helgen var det äntligen dags! Orust och Slussens Pensionat för att njuta av Soundtrack of our lives än en gång. Helt suveränt var det och värt varenda krona. Kom dit ganska tidigt, så innan vi checkade in blev det en liten promenad i skogen och längs klipporna - så vi måste nog börja spana efter en sommarstuga snart tror jag. Efter promme blev det vila på rummet, innan uppiffning. Och efter det, började det magiska!


Jaa, som sagt... helt underbart och jag längtar redan till nästa år!

puss & kram ♥

saffransbullar

På grund av mitt låga sockervärde, vore det ju på plats att öka det litegrann... så vad är inte bättre än mina saftiga saffransbullar och julmust?



Recept                            
1g saffran                        
½ tsk salt                           
50g jäst
200g smör
5dl mjölk
2dl socker
1 ägg
ca 18dl mjöl
100g mandelmassa

Blanda saffran & saltet. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt (37°). Häll sen detta över jästen och rör tills allt är upplöst. Häll i saffran, socker, ägg och det mesta av mjölet. Rör för hand ca 10min eller tills degen lossnar från kanterna. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa ca 40min.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kavla ut degen som man gör när man bakar bullar. Riv sedan över mandelmassan i ett jämnt lager över degen. Rulla ihop den till en korv och skär i jämna bitar och lägg i bakformar. Låt jäsa på plåten ca 30min. Pensla med vispat ägg och strö på lite (eller önskad mängd) pärlsocker. Grädda i 175° ca 20min.

Å sen är det bara att njuta!

ps. vill man fetta till det lite extra, kan man breda ut lite smör på degen innan man går lös med mandelmassan.

frisk som en nötkärna

Besiktningen gick finfint igår, fick en 1a och behöver därför inte komma tillbaks för vidare kontroller :)

♦ Jag är 161 cm lång och väger 53 kg - ett bra vikt/längd förhållande.
♦ Jag har hörsel som en nyfödd - dock är jag ju bra på att selektera.
♦ Kolesterol, blodvärde och andra blodfetter låg jättebra, samt sänkan.
♦ Det enda som va lite dåligt var mitt sockervärde - som var lågt ? - så nu kan jag äta karra me väldigt gott samvete :)

Såå, ville bara skryta lite och boosta mig själv en sväng till!

Puss ♥

pite - part deux

Satt och pillade med bloggen igen, och kom på att jag inte lagt upp bilderna från pite än. Tänkte för er som inte har fejsbook alltså :)


Resan kan väl sammanfattas i lek & bus, fest & utgång med syskonen, god mat & bubbelbad, snacka skit med polarna, dåligt samvete, saknad och naturligtvis lite nakenbilder :)

Var mao jätteskönt att åka hem, men jag glömde såklart att köpa med mig palt!! Så typiskt.

hej ♥

hektiskt värre

Kom precis hem från en halvstressig dag. Har varit sjukt lugnt på kundfronten, men inte håller man sig sysslolös för den skull. Har pillat med diverse småprylar som att fixa, ringa och dona med framställningen av min bisyssla: hembesök och färgsättning. Detta resulterade i att jag och chifen åker ner till malmö och reklambyrån nästa vecka, för att diskutera hur vi ska marknadsföra oss på hemsidan. Fint som snus :)

Imorron ska jag på kroppsbesiktning på specialistläkargruppen... något nervig måste jag erkänna. Värsta scenariot vore ju såklart diagnosen cancer... fast diabetes eller dåliga njurar vore ju inte heller nån höjdare! Tyvärr har jag en tendens att måla upp sämsta tänkbara sjukdom, och kommer ha svårt att tro doktorn om han säger att jag är frisk! Vi får väl hoppas på det senare iaf :)

Längtar också massor till helgen eftersom vi åker till Orust och Slussens Pensionat även detta år, för att avnjuta en magisk kväll med Soundtrack of our Lives. Denna gång tog vi hotell också, så vi slipper köra hela natten tillbaks till växjö! Gött.

Nu: En kulinarisk måltid utan dess like, bestående av Knorrs sparrissoppa och knäckebrö... mm. Sen bär det av till mjukis för säsongens sista DH!

Puss ♥

RSS 2.0