vecka 25, and counting..

Jag är som ni kanske förstår inte såå insatt i det här med att vara gravid. Vissa blivande mammor verkar ha sjukt bra koll, läser alla tidningar som finns, ser alla videor, vet precis vad dom ska göra när förlossningen drar igång osv. Och när jag är inne på "gravid-sidor" skriver alla i förkortningar.. typ BM, ÄL, FL och annat vilket gör att jag känner mig ännu mer lost! Det enda jag vet nu - efter vissa efterforskningar - är iaf att jag är i vecka 25. Bäbisen är drygt 33cm lång från huvud till häl och väger ca 800g, och mår förhoppningsvis rätt bra där inne! Jag däremot känner mig sjukt tjock, och inga kläder kan jag ha. Och värre ska det tydligen bli. Men ser man till det stora hela mår jag egentligen bra.. bara att det är rätt skönt att snacka/gnälla av sig lite och berätta att detta faktiskt är allt annat än en walk in the park. Och då har jag säkert haft en bra graviditet jämfört med många andra. Det är bara så många saker som händer med en, som man verkligen inte hade nån aning om. Visste ni tex att det runt dessa veckor är vanligt att man får torra och svidande ögon? (whaat??) Nää..inte jag heller. Inte heller visste jag att halsbränna skulle vara ett återkommande - dock vanligt - fenomen. Som ingen heller nämner för en. Till en början trodde jag att allt som hände och förändrades bara gjorde det för mig, och att ingen i hela världshistorien varit med om nåt liknande. Börjar man däremot fråga litegrann eller läsa aningen mer än vad jag har gjort, så inser man ju att typ 90% av alla gravida i stort sett har haft alla symptom man kan ha. Men bara glömt att berätta om dom. Allt är tydligen vanligt att få när man är gravid! Något jag däremot visste, var att man kan få hudbristningar.. vilket jag inte fått än. Varken på tuttar eller mage, så det är jag mycket glad över, och hoppas att jag slipper! Ta i trä :)



Bjuder på en dagens med det!
Nu ska jag måla naglarna, äta lite mer glass och kolla på brasilien - chile :)

midsommarmysigt

Helgen i Olofsbo och Falkenberg blev helt underbar, minus den lilla detaljen att jag brände mig å de grövsta igår. Vi har iaf haft kanonväder, ätit smarrig mat, grillat, spelat spel och lekt lekar, badat (iaf några av oss) och spelat minigolf! Kom hem idag runt ettiden, och har legat å svalkat mig sedan dess. Mina axlar och ryggen är i stort sett kräftröda och gör ont som f*n, så kalla duschar är vad som gäller lite då & då :)



Tack elin & emil för en superhärlig helg! Hoppas att alla har haft en fin midsommar ♥

midsommar i falkenberg

Snart kastar vi loss och beger oss till olofsbo utanför falkenberg. Ska bli underbart att komma iväg lite, samt få umgås i goda vänners lag! Det enda som fattas just nu är ressälskapet + sambon som snart slutar jobbet, en snabb lunch och sedan far vi :)

Glad midsommar på er ♥

shopping in calmare

Igår blev det en liten tripp med mikis & lina till kalmar for some shopping! Vår vän camilla jobbar ju på cubus, vilket gav oss ännu en anledning till att dra just till kalmar :) Och för en gångs skull hittade jag faktiskt litegrann. Det blev en klänning, linne, bikini, kläder till kotten, kläder till johan mm, men av nån anledning kommer jag att lämna tillbaks ett par saker.. Tycker att det är skitfint i provhytten (en del kläder alltså) men sen när ja kommer hem och provar, så ser man ut som ett berg av tyg...typ. Så denna gång åker klänningen och kjolen tillbaks, och letandet efter midsommaroutfiten är återigen i full gång!

Det är ju tur att vi hade kul iaf :)

Hej ♥

glorious day!

Igår var det dags för återbesök hos barnmorskan. Inte varit där sen vi gjorde hjärtljudet, så det var dags att ta nya prover samt prata lite om ultraljudet. Verkar som att allt går enligt planerna iaf. Gått upp lagom i vikt, sockret var bra, hjärtljudet på lillfisen lät också bra. Hade dock väldigt lågt blodvärde som låg på 116, så nu är det järnrik mat som gäller! Vi fick även en massa info om föräldrakurser, försäkringskassan och annat smått å gott. Nu är det bara att ta tag i allt också...

Dagen i övrigt var kanon. Hade ju underbart sommarväder så det blev en liten runda på stan med angelica innan vi promenerade hem för lite mat. Kvällen avslutades på räppevallen med att se räppe-moheda, och moheda torskade tyvärr!

Idag var det tänkt att rensa ur förrådet, så vi får plats med allt annat som ska in. Blir även en sväng till bror pehrssons för att köpa lite möbler till johans jobb. Kvällen och helgen i övrigt inrymmer inte alltför stora planer, så vi får väl se om nåt skoj dyker upp. The world is my oyster ;-)

Hade fint ♥

regniga småland?

Nu är midsommar bokat och klart. Det blir till Falkenberg och elins stuga tillsammans med mikis & chrillan. Såklart även elin & emil då också! Känns skönt att komma bort från stan några dar, så nu får vi verkligen hålla tummarna för att västkusten levererar bättre väder än inlandet. Är omåttligt trött på regnet nu. Detta år har det t.om gått så långt att jag fört regnstatistik - nördigt, jag vet - och än så länge är solen något av en underdog! Sedan jag började mitt lilla experiment den 10 maj har det regnat - om än inte hela dagen, så iaf en skvätt - 26 av 37 dagar. Vi har haft 6 dagar med sol hela dagen och övriga dagar har varit mycket moln och grått, alternativt regn och lite sol. Senaste solsviten som inföll vecka 22 gav oss ungefär fyra dagar i sträck av sol. Efterbörden är såklart regn, som det sedan varit varje dag sedan den 7e juni. Idag är det alltså den 15e. I rest my case! Har egentligen inget riktigt syfte med mitt test, annat än att jag någon dag inser att det inte går att bo såhär. Och därmed har ett underlag för mina påståenden om att det regnar sjukt mycket i växjö. Och att man kan bli deprimerad för mindre :-)

Över till något roligare än regn. Hittade en jättefin vagn på blocket i söndags som vi slog till på. Det är en emmaljunga city cross med ett par år på nacken, dock utan att överhuvudtaget se använd ut. Den var så hel, ren och fin samt lätt och smidig, att det var omöjligt att strunta i den, även om det är en aning tidigt att köpa vagn. Men men, man kan ju fasen inte utgå från att "nåt ska hända" hela tiden heller.. då blir man ju knäpp! Till och me korvas tycker om den :)



Nu har jag ju ändå varit gravid i 24 veckor, så nåt måste man ju få köpa när man längtar såhär mycket, raight!? Kom dock på att det var några veckor sen jag la ut några kort, så här kommer ett par från ikväll också! Puss på er ♥


dagen första gråt...

infann sig för ungefär femton minuter sen. Att se kort på sin älskade lilla emma som igår hade sin första examensdag, skar ordentligt i fasters hjärta. Att det dessutom råkar vara Fred Åkerströms låt "jag ger dig min morron" som kommer från högtalarna gjorde ju inte mitt sentimentala tillstånd bättre. Försökte hålla mig, dock utan resultat. Likt lilleskutt sprutade sedermera tårarna nerför kinderna, samtidigt som man halvskrattar och försöker stoppa flödet! Crazy :)

Igår firades även johans yngsta bror som tog studenten (som för övrigt gick ut med MVG i ALLA ämnen). Hängde i moheda hela kvällen med god mat och en suverän tårta samt mycket angenämt sällskap. Hela familjen var nämligen där, och för första gången fick man träffa hans farbröder och kusiner ordentligt! Familjetillställningar och skojiga ungar tycker vi om :)


ohungrig och opigg!

Har varit en skön dag idag. Tog det väldigt lugnt på förmiddan, och sen har jag hängt på stan resten av tiden! Johans compadre niclas och hans tjej angelica flyttade nämligen hit i helgen, och eftersom hon inte känner några här, så tänkte jag att vi kunde hänga lite! Dom ska också ha barn och dessutom bara några dagar innan oss, så jag har ju varit omåttligt nyfiken på hur läget var med henne osv. Så efter drygt 2,5 timmar på palladium och en timme i butikerna, känner jag mig till viss del uppdaterad om läget :) Gillar henne skarpt måste jag säga & det är grymt skönt att prata me nån i exakt samma läge som en själv! No hard feelings mina vänner ;)

Trots att vi hade hur mycket som helst att ventilera, började bäbisarna göra sig påminda. Akut hunger infann sig, så det var bara att masa sig hem från den angenäma pratstunden. Hade tack å lov tagit fram lax, så det var bara att slänga in i ugnen och sätta på potatis som behövdes. Så nu ligger jag i soffan mätt och belåten samt lite sådär skönt halvdåsig, och väntar på att johan ska komma hem :)

Fotbolls-VM börjar i helgen förresten.. kan ju inte bli annat än en bra månad det här! Peace out ♥

island-land

Veckan som gått har varit helt ok. Äntligen har lite finväder kommit till vår by, så man ska inte klaga! Igår efter jobbet tog jag bilen till öland för att kolla på div 3-fotboll. Det var nämligen färjestaden mot moheda. Johans föräldrar skulle även sova över i deras polares husvagn som står uppställd i mörbylånga, varav vi tyckte det var en god idé att stanna kvar efter matchen för lite käk :) Strosade runt lite på campingen, grillade och myste var vad vi hann med innan vi åkte hem runt niosnåret! Jag är för övrigt in love with öland.. hur vackert som helst!

Och idag är det sveriges nationaldag, ja. Tror den ska spenderas i solen hos annica.. hon nämnde nämligen nåt om en blåbärspaj, så jag måste nog undersöka saken :) Har även hittat ett par riktigt fina hus, som jag verkligen skulle vilja titta på. Nackdelen är att dom ligger i pite.



Ber om ursäkt för kortet på mig.. ser ju fan inte klok ut, haha. Nu ska jag ta tag i den här dagen och kanske ta en promenad. Har sjukt ont i ryggen, och av nån anledning blir det inte bättre av att sitta ner. Hej på er ♥

RSS 2.0