New years eve - part une

Gjorde de sista förberedelserna inför nyår i helgen. Handlade drickat, köpte strumpbyxor och ny kofta, testade arrangemanget, fixade naglarna, plockade ögonbryn och såklart ett frenetiskt knapprande på mobilen för att bestämma när, var och hur.

Efter många viljor, rundor fram och tillbaks och en släng av hänsynsvisande, bestämdes det tillslut iaf att vi ska va hos johan och jennie inne i stan. Det är min övertygelse att detta är det bästa alternativet, eftersom vi alla blir samlade på ett ställe. Förutom mon cherie, som tyvärr lovat bort sig till moheda för att fira med polarna.

Vaknade iaf tidigt idag, läste lite och somnade om en stund. Nu blir det frukost, promenad och sen ner till mjukis för att göra oss klara innan vi träffar upp gänget för vidare färd mot jennie och johan runt 19-tiden. Tror att det kommer bli en fin dag och en ännu finare kväll!

Uppdatering kommer så fort jag är kapabel till att använda ett tangentbord!

Gott nytt år på er ♥

Julen 2007

Blev i särklass den grönaste men bästa julen hittils.
Packade väskan, slängde in katten i bilen och drog till moheda me johan på sönda eftermiddag. Väl framme bytte vi bara om och åkte till sporthallen och sparkade lite boll, därefter hem igen och åt skinkmackor me johans familj. Spelade lite spel, kollade på tv och sen bingen.

På julafton blev det morgonpromme, dusch, mat, vila, efterrätt, paketutdelning med den snyggaste tomten EVER, promenad, kortspel, tv och sen vare kväll. Släppte även ut bernie på balkongen på övervåningen, vilket resulterade i att han klättrade upp på räcket å sen vidare upp på taket. Så julafton innebar även kattjakt och övertalning på taket innan kräket tordes/ville komma ner igen.

Är jättenöjd me julklapparna också, hade ju absolut inte förväntat mig några eftersom jag sagt att ja inte behövde nåt. Fick iaf nya snajsiga kastruller, handduk, tofflor, sockar, scrubs säsong 5, pengar och några andra godbitar jag införskaffat själv ;)

Juldagen blev hyfsat lugn. Åkte hem å packade upp, skjussade hem johan, köpte karra å slängde mig i soffan å kollade på satc. Gjorde mig iordning och drog till tobbe å annica på förfest. Tobbe låg i magsjuka eller nåt, så de blev till en början bara jag, ankan, mallan å martina innan deras polare henke å jonas kom. Sjöng singstar å dansade innan utgång på grace. Inne på grace var det fullproppat, men jag lyckades ändå klämma in lillrumpan på dansgolvet tills de va dags att gå hem.

Träffade upp johan som varit på oléo vid donken för att köpa mat, och sen släpade vi våra trötta rumpor hem.

Hoppas alla haft en lika fin jul som jag. Längtar redan till nästa och vad 2008 har att bjuda på.
Efter vad som sagts tror jag att det kommer bli oslagbart!

Pussar till er alla ♥



Ho ho ho

image153

Då julkorten fortfarande ligger ofrankerade på min hylla,
så äre nog bättre att önska godjul så här.
Kanske kommer ihåg att posta till påsk eller nåt istället :)

Merry X-mas ialla fall
Puss å kram


Dan före dan före dopparedan

Har precis kommit hem från jobbet där det naturligtvis har varit superlugnt. Vem orkar måla å tapetsera två dar före jul? Innan jobb "skrev" jag tenta i strategiskt inköp. Gick sådär. Något fattiga utlägg och absolut inga resonemang. Gissar dock att jag sneakar ihop ett par usla poäng. Bara 38 poäng från godkänt i sånna fall.

Ikväll blire lugnt. Har inventering kl 0800 imorrn. Ville egentligen hänga me johan ikväll, men trodde han skulle få roligare å va i moheda me grabbarna i sporthallen, än att sitta här me mig. Som ändå måste gå å lägga mig tidigt. Och gå upp ännu tidigare. Tack å lov lånade jag SATC av mikis idag, så jag har lyckligtvis kvällen räddad ändå.

Hej å hå ♥


Sista fikan me gänget

Idag blire till störst del plugg. Har tenta i strategiskt inköp imorrn, som jag tror kommer va skitsvår. Har dock nada ork kvar, så det blir förmodligen omtenta i januari... nån gång ska ju va den första, right!

Anyhoo...Dom som läst kommentarerna på mitt förra inlägg, borde onekligen vara medvetna om att vi tjejer tänkte ta sista fikan innan jul idag. Vet inte vars vi ska fika än, men alla som vill är välkomna att hänga på. Kl 14 träffs vi på stan! Ska bli kul å träffas allihopa igen, verkar tyvärr bli svårare och svårare med tiden att kunna skramla ihop alla. Vad det nu kan bero på? Tror barris får börja jobba vanliga tider snart ;)

Snart äre iaf jul, och jag fick massor av choklad och en skitfin ljusstake från jobbet igår.
Love it ♥

Ego-kväll

Har jobbat på ett kundlöst striddes idag, så jag trodde aldrig klockan skulle bli två. Kom hem och åt lite gröt och väntade in hyenorna, AKA elus, bjarne å mjukis, som skulle komma på kaffe runt tre. Drack å skvallrade, gick sedan ut på en promme me mjukis å ronja. Tillbaka hem, sen en sväng till ica.

Nu har jag just gjort en laddning knäck och kola, käkat och ska snart börja färga håret. Skönt me en ego-kväll :)

puss

Med handen i kakburken

Var på väg hem från mjukis ikväll efter att ha avnjutit nåra avsnitt satc och säsongsstarten av entourage, när jag hör någon skrika å banka vid bäckaslövsskolan, och kollar dit. Låter som att nån håller på sparka in rutor eller nåt så ja ringer min wingman mjukis å frågar ifall skolan heter så, för att sedan ringa polizei. Under tiden jag pratar me polisen ser och hör jag personen sparka sönder rutorna högst upp på byggnaden och går in. Väntar på att första patrullen ska komma å guidar sen dom till rätt position.

Berättar att det bara är en person och att han är inne i skolan. Sen smygspringer jag för att lura bakom hörnet med poliserna, tills personen ska komma ner för brandtrappan igen. Försöker naturligtvis lätta upp stämningen me ett skämt om att han kanske vill åt resultaten till nån tenta, eller nåt sånt nördigt...(vi skämtar alltid i vår familj när nåt är jobbigt.. för dom som inte känner mig). Men polisen skrattar iaf.. tror nog att dom tyckte de va kul me lite action såhär på en onsdagskväll. Snart vimlar det iaf av poliser, både diskreta och indiskreta.. några lägger tegelstenen på gasen å halvt om halvt burnar runt kvarteret. Tankarna för mig osökt till Kopps. Tragikomiskt på nåt sätt.

Står iaf på steak-out bakom hörnet när polisen ser att killen är på väg ner. De väntar in rätt ögonblick och sen springer de fram å haffar honom. Ficklampor fladdrar, killen skriker, polisen skriker, jag står helt solo å väntar. Sen springer en mot mig å skriker "polis - rör dig inte" till mig där jag står å trycker i hörnet. Viskar "nej, nej.. de va ju jag som ringde er.. vet ju it vars ja ska stå om dom går förbi här me killen. Vill ju it att han ska se mig ju". Så polisen för mig en bit bort. Nice move there. Ser hur dom går iväg me killen och sen lämnar jag mina uppgifter och vittnesmål. Tackar för mig och går hem. Stabilt. Another one bites the dust!

Mycket händelserik och känsloladdad dag för övrigt, av diverse blandad karaktär.
Nu äre kväller som gäller. Gonatt.



Granen står så grön å grann?

Långnäs bidrag till Pites grannaste granar...
Ett ståtligt konstverk är vad det är!!

image152

The Soundtrack Of Our Lives

Jahapp, då vare dags att rapportera om helgen. I fredags efter skolan blev det hem å slänga i sig lite mat, göra mig klar å sen sticka till moheda å plocka upp johan. Sen bar det iväg mot Orust och konserten. Spöregn, mycke trafik och felkörning gjorde att vi runt 18.00 var framme i uddevalla för ett pitstop hos tjäder å carro. Bensträckare runt kvarteret, klädbyte och uppfräschning och sen in i bilen igen. Tackar för övrigt så mycket för gästfriheten.. synd att det blev så kort :)

Väl framme på Orust och Slussens Pensionat bjöds det på pepparkakor och glögg och vi hittade vårt bord. Sen blev det nån röra på kavring, förrätt, varmrätt och efterrätt innan dom äntligen intog scenen runt 22. I fyra timmar levererade dom låt efter låt. Tajt, med glädje och passion. Kändes tungt att behöva sätta sig i bilen för att köra tillbaks till växjö, när jag hade kunnat stå där hela natten. Spelningen är i särklass den bästa jag varit på, dels för att dom va så enormt bra, men också för att det blev så intimt att sitta där bland dom. Overkligt på nåt sätt. Kan nog egentligen bara beskriva kvällen, spelningen och bandet med ett ord: Magiskt.


Till dig

Uppsala. Julen. 5år. Mamma spelar. Jag lyssnar. Mitt tidigaste minne av Chopin.
Vemodig. Varm. Osäker. Enorma känslor. Mästerverk.
Jag lär mig av dig. Vi har pianot tillsammans. Det är vårt.
Samma känslor varje gång. Gråten i halsen. Även fast allt känns bra.
Vill bara säga att jag saknar oss mamma. Och allihop.

Blunda, håll för öronen och lyssna.



Vackert.

Arbeit macht frei...?

Så säger dom ja... men tyvärr äre ju inte så. Har jobbat massor, eller så mycket jag bara kan på striddes för att tjäna lite extra, men så kan ju inte löne-tanten i malmö sköta sitt jobb. Jag tänkte ju att ju mer ja jobbar, desto mer pickadoller har jag att röra mig med, vilket leder till större frihet vad gäller mina inköp. Men eftersom hon inte kan skilja på 30 timmar och 9, inte drar skatt eller ger mig för OBn, så blir friheten rätt begränsad!

Orkar inte ringa å tjata varenda dag för att få ut min lön, eller behöva gå igenom ett halvårs arbetstid, när sånt bara ska funka. Nästa sommar kommer ju rest-skatten som ett tungt brev på posten. Wunderbar.

Jaja, nu äre iväg å jobba lite mer. Helgen ledig = Soundtrack of our lives på Slussens Pensionat me johan imorrn, personalfest me striddes på Evedal på lördag, söndag hemma i soffan?

Skönt!



Helgens bravader...

Fredag blev väldigt lugn, jobbade till 6, åkte hem å släppte ut bernie och sen iväg till johan. Där blev det mat, idol, promme och mys. Lördag jobbade jag från 9-14 och det va sjukt mycke å göra. Kunder hela tiden plus att vi va en man kort. Efter jobbet drog ja hem, pratade i telefon, och sen hoppa i duschen. Åkte iväg till moheda runt 5 för att fara på 25-årsfest.

Kvällen bjöd på välkomstdrink, mat, frågesport, ballongtävling, limbo, efterrätter, prisutdelning (vårt lag vann), nattmål i form av korv å bröd, och för att inte glömma... öl i massor! Var full redan kl sex tror ja :)
Hade iaf skitkul och de va roligt å träffa johans polare också!

Söndan va däremot något stillsammare. Vaknade hyfsat schleten, åt lite frulle å kolla på film, sen en långpromme i mohedaskogarna. Väl tillbaka blev det vila och lite tv-spel. Kom väl hem till stan runt 5, slängde mig i duschen och drog till mikisen. Satt där en liten stund innan vi skulle till tobbe å annica på glöggkväll. Avrundade alltså en perfekt helg me glögg, pepparkakor och mina wonderbara saffransbullar.
Perfa ♥



RSS 2.0