småjobbig vana att bryta...

Jag har, precis som mikis, slutat snusa för ett par veckor sen. Går faktiskt rätt bra, men jag ser mig inte som färdigsnusad förrän jag slutat me nikotinfria snusarna också. Å det är fasen inte lätt. Så fort jag låter bli en under nåra timmar, blir ja så sjukt sugen på allt annat! Har precis slängt i mig lite ostbågar och nu är ja sugen på sura surskallar. Va en gottegris innan, men det här är ju löjligt.. Värst äre när johan är borta också, för då jäklar tuggas det i stugan. Kommer kanske sluta som en tjock liten gris innan jag kan titulera mig som före detta snusare ;)


Måste hitta nåt substitut, som är gott, men inte så jäkla onyttigt.
Förslag nån?



adventshelgen

Blev relativt lugnt i helgen. Drack egentligen inte så mycket, men mådde käst igår ändå. Tror de va glöggen som satte fart i skallen :) Jag hade iaf jättetrevligt, lagom många och lagom berusat och det blev som sagt glögg med pepparkakor samt våra snajsiga saffransbullar. (Slet upp johan strax innan sju i torsdags morse för att baka, haha) Runt ett bröt vi upp och gick ner till stan. Nåra gick hem, å nåra gick ut. Jag var en av dom som gick hem... som väl var :)

Igår var det som ni förstår helslött fram till fyratiden. Då vare bara att rycka upp sig från soffan och gå ner på stan. Stämde träff me Annica & Sloban i skyltsöndagsmyset, och sen blev det mycket smarrig kinamat på hongkong!


Nu ska jag nog färga håret!
Tjing tjong :)

Farmen 2009

En aning trött idag efter en väldigt lyckad kväll ute på farmen igår tillsammans med min kollegor. Började med lerduveskytte som jag helt klart dominerade. Vann "tävlingen" när jag tog fem av fem möjliga, hähä :) Efter skyttet skulle vi köra fyrhjuling på en bana och köra över stockar, vippbrädor mm.. och jag bangade ur. Gillar inte fyrhjulingar, efter viss dålig erfarenhet av såna maskiner...

När det hade blivit mörkt och alla som vågade köra hade kört, begav vi oss in i värmen igen. Där blev vi indelade i grupper och varje grupp fick sin rätt som vi skulle tillaga. Jag, ingrid och pelle fick efterrätten :) All mat va suveränt god och jag måste verkligen plussa för det här me att vi lagade maten tillsammans. Jätteskoj vare!!

Efter mat och dryck gick vi ner på gården och satte oss i badtunnan. Tror aldrig vatten har varit så skönt som det va igår alltså. Perfekt värme samt att man kunde doppa sig i iskallt dammvatten emellanåt :) Vi rundade av kvällen runt halv tolv, och alla begav sig hemåt. Jag va dock småfull och sugen på utgång, så så fick det bli. Hann bara hem och snacka me mikis, elin å simon och så va ja på väg ner till grace! Tyvärr vare inte speciellt skoj där.. så idag ångrar jag som mitt impulsiva kroghäng :) Fördelen med öl igår, är att man är behagligt slö idag.. och faktiskt får va det också!

Här kommer iaf lite bilder!






Förrätt
: Sushi, nåra riskorvar(?) med omelett samt en röra i grekisk filodeg.
Varmrätt: Helstekt oxfilé med tärnade rotfrukter, potatispaj och rödvinssås.
Efterrätt: Chokladpannacotta med citron och gräddpaj samt mandelflarn. Sååå gott :)

Då va krafterna slut för idag.. nu blire soffan och en tupplur!
Kramar

mix.

Inget jätteviktigt att dela med mig av idag egentligen, annat än att jag är skitpeppad på vår personalferre idag. Vi ska nämligen ut till nån farm i bramstorp, eller nåt sånt, och köra fyrhjuling samt skjuta lerduvor :) Efter det blir det mat som vi lagar tillsammans och sen bastu å badtunna. Ska bli såå skönt me tunna, tror det är mer än fyra år sen ja badade sist! Är dock lite småskraj för lerduveskyttet.. har fått för mig att de gör skitaont i axeln av hagelpuffran..men ja hoppas det är en skröna :)

Köpte förresten mörkerutrustning av pelle i veckan. Helt komplett utrustning för egen fotoframkallning! Nu vill jag bara packa upp allt och testa, men saknar en källare alternativt ett hobbyrum med rinnande vatten, så det får nog vänta. Får köpa rulle till kameran istället, så jag åtminstone kan testa den :)

Nästa helg verkar det bli öppet hus på seminarievägen förresten. Kände att de va ett halvt liv sen vi hade fest, så nu är det fasen på tiden! Bara å komma dom som är sugna :)

kram å puss på er ♥



på min dyra önskelista

Blev ju inget svenssons förra veckan, för att chefen åke va magsjuk. Imorron ska vi däremot dit igen å hämta lite grejer.. Å man kan ju inte annat än glutta efter saker för eget intresse. Tyvärr måste jag nog upp i VDlön för att ha råd me dom här prylarna, men man kan ju allti önska.. eller hur!


"Status" fåtölj formgiven av Br Andersson - endast 20 480kr


"Pernilla" liggfåtölj av Bruno Mathsson - endast 34 460kr

Eller varför inte en handblåst taklampa i glas såhär inför julen, från Bsweden - endast 80(!)000kr:

 

Mjaa.. drömma kan man ju som sagt göra :)

Nu måste jag åka å handla samt införskaffa en ny pyjamas!



fourteen hours

Johan jobbar heldag, dvs fjorton timmar idag.. och ja, man blir lätt uttråkad då. Därför spenderar jag tid framför datorn på sidor som nelly, bubbleroom, sko-sidor, hemnet och inredningssidor :) Blir nog att åka ut till EM en sväng å kolla om vår hängare till hallen kommit, köpa betongspik på clas olsson och lite annat smått å gott. Hur svårt ska det förresten va att hitta funktionella betongspikar? Köpte spikar på coop i pite för ett antal år sen, vilka nu är slut, och vi måste ha nya. Men dom jag hittar funkar ju inte, utan böjer sig bara. Å ingen bygghandel vi har tittat i har små nätta spikar, utan bara tre centimeters. Då kan man ju lika gärna borra å plugga ju! Jäkligt irriterande... så nu står hoppet till clas i sjön :)

Helgen i övrigt har varit väldigt lugn och fin. Jobbat lite, myst, kollat på film och ätit chokladpudding! Beställde även en ny soffa i torsdags.. för nu är vi less på en soffa som kan braka ihop när som helst :) Hoppas bara att den hinner komma innan jul, som planerat!

Sitter och funderar över jul och nyår här också.. Känns som att det kommer bli en fin tid. Inte minst för att jag får fira med syrran, bengan, olle och pappa. Nyår verkar dessutom bli förlagd ute i bushen på rogers stuga, vilket jag gillar massor. Har aldrig varit där, men nyår i buskarna har jag firat förr och det brukar minsann bli väldigt lyckat :) Nu börjar bara besväret me att hitta kläder... Eller så kör ja på samma som förra året:


Får väl se :)
Kram kram






gult är fult...

Nu verkar det som att datorn fått nytt liv igen.. va visst bara laddaren som var lite dålig :) Tänkte på det här me mini-renoveringen vi har gjort.. tror inte vi har så många "före" bilder, men dom flesta har ju ändå som en aning om hur fint det va :) Nu är iaf alla gula väggar borta och det är jättefint. Fortfarande lite småsaker kvar att pilla med, som inte hunnits med än. Och jag är fortfarande lite kluven angående tapet i vardagsrummet.. Får se som sagt hur det blir!

Hallen blev så här:


Sovrummet är fortfarande lite spartanskt utan tavlor mm, men det kommer!

Vardagsrummet

Före.. såg inte riktigt ut såhär. Detta va när vi precis flyttat in så mycke va ogjort då :)



Å nu ser det ut såhär:



Köket är sig dock likt, där blev det bara vitt istället för gult.. så jag orkar inte lägga upp bild!

Fick förresten fin respons idag av Stefan på Sandå. Färgsatte ett trapphus för Corallen häromveckan i lila, vitt, beige samt en mycket stor blomma, och det blev jäkligt fint måste jag medge. Alltid kul när dom litar på ens kompetens och väljer det jag tycker skulle passa :) Var kanske en aning orolig för hur det lila skulle passa herrskapet och de som jobbar på Corallen, men det blev tydligen väldigt väl uppskattat, vilket är jättekul!

Nu ska jag hämta täcket och lägga mig i soffan. Fryser som fasen sen jag å mikis va ut på en långpromme i bokskogen...Brrr. Ha en fin helg! Puss & kram

domningar i armen och kliande finger...

Har för ett par timmar sen blivit vaccinerad mot the swein-flu och nu börjar biverkningarna komma... Tror inte på nån större reaktion egentligen, annat än att ja är lite öm och lam i armen. För nån timme sen började det dock klia i pekfingret också. Kan iofs komma från stöten jag fick idag, när ja skulle leta efter ett lock som trillat ner bakom skakmaskinen på jobbet. Råkade komma åt med fingret längst ner bakom motorn eller nåt och fick en fin liten stöt... Kände t.om hur håret och kroppen åkte åt sidan mot dörren till skaken, hahha :) Inte snyggt!

Nu är iaf vardagsrummet i stort sett klart också.. va ner på stan igår å hitta nya gardiner och lite andra prylar, så nu äre faktiskt jättemysigt! Vår måttbeställa heltäckningsmatta som vi fixat från Kjellbergs blev också kanon. Tyvärr kan ja it bjuda på nåra bilder än, eftersom ja it vet hur man gör för att lägga upp bilder på den här datorn. Den bärbara rackarn är halft väck, så nåra bilder blir det som sagt inte. Inte än iaf :) Stay tuned, med andra ord!

Imorrn ska jag och kollegan thomas upp till svenssons i lammhult å hämta lite möbler till butiken. Kan man glutta lite åt sig själv då också, månne? Får väl se vad som erbjuds, hehe!

Kram på er ♥

update on the renovering!

Halloj!
Nu är ja tillbaks efter en halft hysterisk helg, och faktiskt rätt nöjd me resultatet. Direkt vi steg upp i lördags körde vi igång och nu är det färdigmålat/tapetserat överallt. Har dock inte bestämt mig för hur vi ska göra i vardagsrummet än.. tycker ju att tapet är så himla fint, men samtidigt vill ja inte ha fonder överallt... men samtidigt tycker jag om när det är lite mörkare å mysigare på sina ställen :) Får se om ja hittar en tapet först kanske, så får ja ta ställning till om bredspackling samt slipning är värt det! Igen.

Nu är det bara allt roligt kvar iaf, pyssla å fixa me smågrejer som gardiner, hyllor mm. Synd bara att man jobbar till 18 i veckan.. jag vill ju hålla på me sånt här nu :)

Just ja, försökte mig även på att sluta snusa i helgen, vilket gick sådär. Vet inte egentligen varför ja fick för mig att sluta just nu, men ja tyckte väl att det va perfekt.. glömde avsiktligt köpa dosa i fredags innan jobbet, för att den sista snusen skulle tas när vi va å kolla på lakers, och sen för att vi skulle arbeita hela helgen. Trodde kanske att arbete skulle kunna ta bort begäret... eller nåt. Blev hursomhelst inget med det. Va sur och lätt förbannad hela dagen, tills jag gav upp runt 16-tiden å köpte en dosa. Sen blev ja nog snäll igen :) Får mao hitta en annan dag att sluta på! Jobbigt sånt där tycker ja..

Nu blire frulle å lite fix innan jobbet! Hade så fint!

RSS 2.0