i mitt vinterlandskap

Första kvällen hos charlie med familj och lurvig katt:


Tisdagmorron och uttvingade i snön av emma & linus. Ganska mysigt ändå:


Lek och bus på Nimbys värld på halvsbadet:


Emma och Linus har kul me kameran:


Utflykt till Pitholmsheden och sandgroparna: (FYI, det var där i krokarna charles zelmanovits hittades)


Torsdag och bobrace i Strömlidabacken:


Sista bilderna på mina fina syskonbarn också :)



en väldans massa av allt

Nu är vi hemma igen! Efter en fantastisk vecka bland snö och familj är vi tillbaks till våren! Vi har hunnit me en massa saker och en jäkla massa otur också för den delen.. Även om vi har haft det super, så känns det verkligen som om gudarna varit emot att vi skulle fara just den här veckan..

Här kommer en liten sammanfattning om vad jag menar:

- Bokade resan tidigt för att få billiga biljetter, men när jag väl skulle slå till vare bara min som var "billig".
- När jag skulle be om ledighet, var det den sämsta veckan EVER att få ledigt på, eftersom att Thomas hade semester den veckan också + att jag tydligen hade bytt en dag med cissi utan att komma ihåg det.
- Vi fick även veta att pappa skulle va i Thailand v.11-13, varav vi inte skulle hinna träffas alls.
- Syrran skulle vara på scrapbookingmässa hela helgen v.12
- Brorsans fru skulle till kanarieholmarna med jobbet och komma hem på fredan.
- Jag får munsåret Allan några dagar in på vår vistelse och börjar känna mig krasslig i hals & huvud.
- Får också en annan inte så angenäm infektion, orsakat av graviditeten, som dock ska vara väldigt vanligt.
- Biter för långt på en nagel och blir infekterad även där. Sväller upp och gör ont som fan!
- Jag har aldrig känt mig såhär fet och ful som jag gör just nu, vilket gör att jag skrattar & gråter om vartannat.
- När vi landar i växjö får vi veta att ena väskan står kvar i skellefteå.
- Skyways säger att den förmodligen kommer med första planet idag och att den då blir utkörd, men ringer sedermera idag och meddelar att den kommer ikväll och att vi får hämta den själv. Vi har ju bara "klick-biljett".
- Bilen startar inte heller. Skulle hämta katten i moheda igår kväll, men det gick som ni förstår inte.
- Går inte heller att lägga batteriet på laddning, eftersom vår cp-granne inte lämnat tillbaks laddarn än, och inte öppnar när vi ringer på.
- Glömmer såklart köpa palt när vi ska åka, vilket jag kommer på imorse.
- Öppnar vår post och ser skattekuvertet med glad min, men får ynka 863kr tillbaks.. WTF?

I rest my case.. såhär fortsätter det! Helt sjukt hur mycket otur man kan ha under en viss period. Nu känns det bara som att jag kan skratta åt eländet, och hoppas att inte bilen blir påbackad eller cykeln stulen! Förhoppningsvis har vår beskärda del av oflyt avverkats med råge denna vecka, vilket gör kommande veckor till en ren njutning! Trots allt detta så är jag faktiskt lyckligare än nånsin :)

(Förutom att jag fortfarande känner mig krasslig och tänker återgå till soffläge då.)

Återkommer iaf med lite bilder senare! Kram mina vänner ♥

cold feet..

.. och en mycket bättre ekonomi. Hoppas vi.

Med detta menar jag att vi har lagt rottnehuset på is. Helt. Började räkna ordentligt på befintliga räkningar och väntade, och insåg att vi kanske skulle ha nåra tusen kvar att slarva runt med. Känns inte helt bra, med tanke på att - som dom flesta nu vet - så behövs ju alla stålar man kan få när det nalkas tillökning :) För så är det.. i oktober kommer förhoppningsvis våran lilla kotte, och då vill ja ha råd att va hemma så mycket det bara går! Och med det kommer såklart typ halverad inkomst också.. så vi insåg att vi kanske får hitta ett billigare hus och renovera lite istället :)

Sådärja, nu vet ni hur det gick! Nu ska vi packa lite matsäck och åka till Strömlidabacken me ungarna :)

Kram på er ♥


saker börjar klarna nu...

Godafton kära vänner och familj, nu är jag här igen.. Med idel nyheter! Mycket hinner ju som hända mellan gångerna menar jag ;)

Sen senast har vi nämligen hittat, tittat och lagt bud på ett hus i rottne! Känns helt rätt detta hus och jag hoppas vi får det :) Inget speciellt att göra på det annat än lite tapeter och sånt, men alltså inga stora grejer eller helrenovering å sånt, vilket är gode skönt! Fick först nej på lånefronten av banken här i stan, eftersom vi saknade 220(!)000 kr i kontanter och alltså inte hade till handpenningen + lite annat + som buffert, så idag har vi pratat med en annan bank, som då alltså inte tyckte att det var något problem :) Så nu kan vi låna till hela huset och ändå ha kvar våra hittils sparade slantar! Här kan ni se kåken, om ni it redan spanat in den :) Bud är alltså lagt, så nu får vi vänta in å se om nån tänker haka på.. men jag hoppas ju att så inte bli fallet!

På måndag drar vi till pite också förresten, vilket jag längtar efter så sjukt mycket. Ska bli underbart att träffa familjen igen, samt några vänner jag inte träffat på en evighet! Hoppas på gott väder så vi kan vara ute mycket också :) En vecka är den planerade reslängden, så vi är tillbaks den 29e. Inbrott under perioden undanbedes!

Sitter också i skrivande stund och kollar lite på träningskort här i stan.. men det lutar faktiskt mest åt simhallen och utbudet där. Är så grymt sugen på att börja simma, eftersom det är en bra träning för rygg och axlar, och jag tycker ju egentligen inte om att träna nåt annat.. typ pass å sånt. Så simhallen fåre nog bli! Tror jag..

Ska nog ta å lägga mig en stund i soffan och njuta av det som är kvar av min lediga dag istället :)
Kram på er ♥

friluftsdag med sötaste elin

Igår slog vi slag i saken och for till Isaberg och åkte skidor. Helt suverän dag för det måste jag säga. Vi hade nån minusgrad och strålande sol, så det kunde ju inte va bättre :) Blev faktiskt positivt överraskad av Isaberg, som hade det man kan vänta sig av en mellanstor skidanläggning. Schyrre nerfarter och fler liftar än ja trodde!


En mindre lyckad tur ute i vegetationen blev det också.. Har nu insett att jag är för gammal och feg för egna initiativ i offpisten ;)


Nästa gång tar vi med oss en ordentlig matsäck och lite fler polare månne?
Kram på er

RSS 2.0