valborg

Korrigering: Det blev ingen mikis, ingen brasa och ingen grekmat i torsdags. Greken hade stängt så det blev exelle istället. När vi hade ätit klart va klockan runt 21.30, och då va ja så trött att ja it orkade göra nåt alls. Så det blev en bra film vid namn the notebook som gick på svt, och efter det sömn! Så sorry babe att vi inte dök upp... men ja va så slut!
puss



Helt slut i skallen av värmen på jobbet, samt att min fötter är som små ihjältrampade limpor just nu. Plattfot och öm. Jag måste nog skaffa såna där gummi/silikon-sulor å ha i skorna. Just nu väntar ja på att mannen ska komma hem, å sen gå ner till greken å köpa fettig mat. Innan jag gör något annat. Tanken för ikväll är att, efter den fettiga maten, glida ner till mikis en sväng och sen gå å kolla på brasan vid sjön. Lugnt och städat. Tråkigt skulle nog några resonera. Speciellt dom som kommer va fulla ikväll ;-)

Jaja, jag ska iaf va nykter eftersom det blir dunderfest i alvesta på lördag, då johans polare anders fyller år! Och tvådagars är ett minne blott, även om det är en dag emellan!

Peace


Shit, blev i skrivande stund varse om att jag måste ha blivit gammal...

smått ruinerad...

Klänningen och jackan från nelly kom idag och va jättefina. Passade perfekt förutom att klänningen satt liiite tajt under armarna.. förhoppningsvis ger fotbollen viss träning, så huden stramas upp något (man kan ju alltid drömma) där under armen!

Cykeln skulle ju in på rep idag också, eftersom min pedal i stort sett trillade bort av sig självt.. och som den lilla afrikanen i cykelverkstan sa: oooh, de blir dyrt dehär. Jaja, billigare än att köpa ny cykel iaf. Kostnaden för att byta hela drevet (gängorna hade alltså försvunnit helt, därav pedal-av-trillningen) går på en femtedel av cykelns anskaffningsvärde, så det känns ju fint! Tur att man tar tag i problemen direkt, så man kanske hade fått det på garantin!

Annars har dagen varit supernajs. Storhandlade imorse, lämnade som sagt in cykeln, gick en sväng på stan och sen schtekt lite på balkongen innan träningen. Jag hittade ett par superschyssta skor också btw, ceriserosa sneakers från puma, samt nåra nya örhängen på rea. Fem kronor/st! Fint som snus ♥

helgen

Helgen har varit fin. Kanonväder och lite lagom mycket att göra + att jag varit ledig så det faktiskt har gått att göra saker :-) I lördags var jag hos johans mormor & morfar med smörgåstårtan som skulle förtäras senare,  och sen kollade vi på johans match. Efter matchen åkte hela gänget tillbaks till mom & mof, åt tårtan och firade johans mamma som fyllt 50. Kvällen blev rätt sen efter ännu mer fotbollstittande (manchester united - tottenham) och vi kom väl hem runt nio på kvällen.

I går gjorde vi en liten utflykt till arabybadet där det blev solning i gräset och glass på golfbanan. Vem hade trott att växjö hade ett sånt smultronställe som arabybadet? Det va jättevackert och ligger superfint precis efter golfbanan... där ska då jag ligga å pressa i sommar istället för på evedal :-)



På kvällen fick jag ett ryck i shop-tarmen och kollade på nelly.com, och hittade en massa fina kläder på deras superrea. Blev lite snål och struntade i att beställa. Fick ett återfall nån timme senare när jag tänkt över det och kände att jag bara måste ha klänningarna jag hittat. Tack och lov var två av dom slut, så det blev bara en klänning av koolaanna + en jacka från resteröd :-) Hoppas dom passar!

Imorrn är jag ledig, så då blir det kvalitetstid med johan. Laga cykelpedalen, gå till banken, köpa pollenmedicin och annat skoj och tillslut fotbollsträning 17.30 ♥

hjärtan, hjältar & sport


De nya barnkollektionerna från Midbec är bara så fina! För ett par veckor sen kom Hearts & Heroes med superfina färger i klassiska rutmönster a´ la golftröjor, små stjärnor, stora bulliga blommor, sköldar och annat skoj. Jag älskade kollektionen direkt eftersom den inte blir för söt. Den andra kollektionen som kommer om några veckor heter Sports League och är något mer vuxen än Hearts & Heroes. Fotbollsspelare, jockeys, golfare och motorsport är några av mönstrena som finns. Alla i underbara färger för dom som är sportintresserade. Kollektionen avslutas med lite mjukare färger och mönster i rosa och ränder. Båda kommer från tillverkaren Esta, som även har bästsäljaren Keek-a-boo i sitt stall!

Och om man inte har barn, kan man ju alltid inreda ett fint rum till sig själv eftersom det funkar lika bra för vuxna :-)

Foto: Midbec

lite trivia om mig då..

Var kommer du ifrån? Född & uppvuxen i Rasbokil, Uppsala och sen flyttade vi till Piteå. Till Växjö flyttade jag 2005.
Heter? Zandra med Z
Hur gammal är du? Fortfarande bara 26
Tycker du om någon just nu? Oo ja!
Jag samlar på? Töntigt att säga, men minnen i alla former!
Har du sovit i din egna säng inatt? Ja
Har du sovit ensam inatt? Nej
Har du strumpor på dig nu? Ja
Hur svarar du i telefon? ja de ä zandra eller hallå!
Vad ska du göra ikväll? Vänta på Johan samt dricka juice
Vad ska du göra imorgon? Jobba & kolla på DH
Var vill du bo när du blir stor? Helst i ett gammalt mysigt hus, men framförallt ska det vara personligt!
Vad vill du bli när du blir stor? För många saker för att hinna med allt
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren Laddar du ner musik och filmer från internet? Spotify, så nej!
Bär du glasögon eller linser? Glasisar då & då
Har du piercing? Nej
Öronen? Hålade sen 5-års åldern
Har du tatuering? Tyvärr
Vill du gifta dig? Mja, inte i den bemärkelsen. Jag vill ha klänningen, mannen och festen med alla våra nära & kära, men det behöver inte vara ett "riktigt" bröllop. Sär, jag vet :-)
Vill du ha barn? Ja, och lite för mycket vissa perioder
Solar du ofta? Nej
Är du bra på att laga mat? Medelmåtta, när jag väl lagar...
Gillar du att dansa? Klart!
Vilken är din favoritglass? Bägare med melon, choklad och daimkulor eller ICAs vanilj med krossad choklad!
Tror du på ett liv efter döden? Jå, jag gör ju det.. jag å syrran ska ju spöka för varann när nån av oss dör så :-)
Är du morgon eller kvällsmänniska? All day long-människa
Vilken ögonfärg har du? Ljusblå
Vilka hårfärger har du haft? Blond, brunt, rött för att nämna några
Är du beroende av något? Snus, johan, sängen & cykeln bla.
Har du kysst någon under den senaste veckan? Varje dag

Den här utmaningen fick jag av fröken Jennie, och ni som känner att ni vill kopiera och upplysa oss med lite spännande info om er själva, får gärna göra det :-)

Puss ♥

det blir inte alltid som man tänkt sig

I helgen har det vankats jobb, bröllop, altanrengöring och födelsedagsfest. Efter jobbet i lördags var det dags för kollegan Ida att gifta sig med sin Alexander med jehova som vittne. Dom är nämligen vittnen och såklart hade jag mina förutfattade meningar eftersom jag inte på något vis är religiös och fattar vitsen med varken religion eller giftermål. Jag trodde jag skulle få se en massa fanatiska vittnen, men fick istället se en väldigt fin ceremoni. Kanske lite stel med tanke på att den hölls i en ganska steril lokal och inte som man är van vid, i en kyrka. Ida var naturligtvis helt förtjusande i en vit enkel klänning med ett lätt släp och rosa fina blommor i en vacker håruppsättning. Hoppas dom får en härlig bröllopsresa till turkiet nu när dom äntligen får vara själva :-)



Efter bröllopet var det dags för elins födelsedagskalas, tösen fyllde 25 i torsdags och det måste såklart firas! Kände mig dock inte helt på topp, så det blev väldigt lugnt och städat innan jag och mannen cyklade hem runt tolv-snåret (som vanligt). Hade däremot väldigt trevligt och åt nog en halv tårta själv tror jag :-)


Och tårtan kändes fortfarande av igår när vi skulle rengöra johans föräldrars altan. Vågen hade av nån konstig anledning ökat siffrorna med nåt kilo igen, haha. Och idag känns altanskurningen helt klart av. Helt lam i armarna efter all skrubbning, men fint blir det. Nu är det bara oljan kvar innan den är klar. Restaureringen är nämligen vår present till johans mamma som fyller år i veckan, och kommer hem från egypten på fredag! Blir kul å höra om dom ser nån skillnad :-)

Nu blir det dusch, innan jobb ♥

fotboll fotboll fotboll

Dagen har varit suverän. Lagom med kunder, hunnit me allt jag skulle göra, glömde lunchen hemma så jag blev tvungen att åka hem och hämta = hann pussas lite me johan innan återfärd. Och sen fick jag göra det som jag varit superpeppad på sen soffes fest (eller egentligen ända sen ja slutade): Spela fotboll igen! Efter ungefär 10 års uppehåll gör jag nu comeback, och det va helt underbart. Känslan att snöra på sig pjuckerna, ute i gräset, i solen är fasiken oslagbart. Och jag va faktiskt inte så dålig som ja trodde att ja skulle va + att knät höll, så det va toppen. Ska bli ännu roligare när vi spelar första matchen i maj, då man kan tacklas och spela lite hårdare. Just nu vill man ju bara lära känna de andra och inte skada nån :-)

Såå, nu ska jag massera mina ömma fötter en stund!

det mystiska brevet...



En fin, något försenad, påskpresent från syrran :-)

Idag är jag ledig, vilket gör att jag som vanligt har lite grejer jag ska göra. Bland annat ska jag åka till Sandås kontor för att fota efter-bilderna på min färgsättning, så snart borde jag kunna få upp lite bilder på hur det blev! Sen ska jag köpa nya fotbollsskor eftersom tanken är att jag ska börja spela igen. Blir ingen proffsliga direkt, utan korpen med tjejerna på Visma.. Kul ska det bli.. känner hur det kliar i tårna varje gång ja kollar på fotboll, så nu är det dags att göra nåt åt det :-) Första träningen är imorron 17.30, så av den anledningen måste ja förbi jobbet och kolla om jag kan gå lite tidigare. Och efter det ska jag köpa present till nån som fyller år och har fest på lördag! Härligt ♥

ha den äran till systeryster

Lillstrumpan fyller 25 år idag, och det ska såklart firas. Inte att jag kommer vara där personligen, så gratulationerna får gå via ombud och telefonsamtal istället :)



pus pus ♥


påsken 2009

Nu är det påskdagen och jag sitter i soffan efter att ha sovit på balkongen under duntäcket nån timme. Helgen har varit fantastisk och mysig på alla sätt. Fick ledigt hela påsken, så jag kommer nog känna mig utvilad på tisdag då jobbet öppnar igen. Igår var vi hos johans föräldrar och åt påskmat och sen åkte vi hem för att göra oss klara för lite sammankomst hos oss på kvällen. Jag var i högform och hade skitkul hela kvällen. Runt halv ett gick vi i samlad trupp ner till stan för att för vissa (jag & johan) gå och köpa mat och för andra (resten), in på de Luxe! Godiset i ägget lyckades också bli decimerat, tack vare ett idogt inmundigande av alla våra vänner :)

Idag är jag lite småseg, men det kan också ha att göra med att vi tog en längre cykeltur i vårsolen. Denna gång bar det av mot bergsnäs, öjaby och räppe innan vi cyklade hem igen. En nätt tur på ca två timmar, som inkluderade lunch vid ån i helgevärma. Helmysigt :)


Med andra ord så har årets påsk varit underbar, hoppas ni har haft en lika fin!

puss ♥

glad påsk

Godis für alles som kommer till oss imorrn :)


bra blandning och härliga färger


Sanderson Fabrics & Wallcoverings har kommit med en ny kollektion som känns nytänkande samt genomtänkt. Dels på grund av att mönstret ni ser på bilden är kul och lite udda, men också för att de finns i spännande färgkombinationer i hög kvalitet. Mönstret på bilden finns i fler färger, bland annat i mina favoritfärger rosa/lila och grön, och man kan få tillhörande tyger för att matcha lite kuddar eller dynor med tapeterna. Kollektionen heter Options och man får en lätt känsla av det numera omåttligt populära 50 och 60-talet. Enda nackdelen är att det är en papperstapet, vilket gör uppsättningen lite mer omständig och tidskrävande. Men som sagt, ska det va fint får man lida pint :)

Foto: Sanderson Fabrics & Wallcoverings

Idag hände förresten en konstig grej som jag inte råkat ut för innan.. Fick ett brev av posten som skrev att jag/vi hade fått ett brev skickat till oss, men som tydligen inte hade tillräckligt med frimärken på sig. Och eftersom brevet inte hade någon avsändare så måste jag betala 34kr för att kunna få vårt brev. Annars skulle det bara gå tillbaks till posten och aldrig öppnas. Först tänkte jag att det måste va ett skämt eller nåt, för varför skulle jag betala för att få ett brev? Men så tog nyfikenheten över och jag pröjsade.. det kan ju va nåt fint som syrran eller nån har skickat :) Är det nåt som vi inte vill ha ska jag nog allt be avsändaren om mina pengar tillbaka! Spännande :)
Hänt nån av er nån gång?

årets första

Första grillningen klarades ju av för två helger sen hos johan föräldrar, så igår blev det årets första kubb och picknick. 20 grader varmt och strålande sol gör sitt för att man ska må bra, och längta ännu mer till sommarn :) Nu ska jag äta nybakta snoddas och dricka kaffe på balkongen!



satc

Läste precis att tvåan av sex and the city - the movie har premiär den 28e maj 2010, och glad blev jag! Hoppas den håller måttet och inte blir ännu en pinne i statistiken bland alla värdelösa uppföljare som har gjorts :)

Trött annars idag ja, steg faktiskt upp för en halvtimme sen och det är lite ovanligt. Tur att ja börjar klockan 12. Idag ska jag och prao-eleven pauline jobba vidare med tapetsering av montrar, och pilla lite med hemsidan. Sen kommer Ulrica från Svenssons i Lammhult och ska kolla ut vilka möbler vi ska ha. Kul med nya snygga grejer i miljöerna, som jag har saknat en tid nu! Bilder kommer lite senare :)

Nu är det dags för en dusch och lite frulle!
hej ♥


RSS 2.0