two to go

Nu är det äntligen bara två arbetspass kvar innan jag lämnar in handduken för ett långt tag! Sista veckorna har varit jobbigare än jag trodde från början, så det känns väldigt gott att få gå snart. Framåt eftermiddagarna känns det som att magen hänger nere vid knäna och är stenhård, så jag tror inte att det är alltför sunt att traska fram och tillbaks på ett hårt betonggolv 10-18 direkt. Att man sen måste lyfta astunga burkar, tapetkartor och annat gör inte saken bättre.

Imorgon ska vi en tur ner till Malmö och kolla på ett par bilar, så hinner vi är det jag som investerar i ett magband som förhoppningsvis håller upp maggen lite! Annars är allt lugnt här. Längtar mest till semestern och hemresan :)

Idag fyller förresten det andra brorsbarnet år, så honom måste vi också hylla lite!



Grattiskramar till lillgrisen linus på 4-års dagen ♥

shoes no #1

Kommer förmodligen bli ett antal skor i kottens liv, speciellt om det blir en tjej! Därför vill jag tacka sötaste Barro som var förbi med dessa till mitt jobb igår, ty det är dom allra första skorna vårt barn får :)



Tack fina du ♥



ha den äran...

Idag fyller min älskade lilla emma år och det firas förmodligen storslaget på Logvägen 6. Jag får fira henne via bloggen och sen om en vecka ungefär :)



Grattis på 7-års dagen från faster ♥


i will always love you

Tror att bebisen gillar Whitney. Så fort jag sätter på I will always love you så börjar det sprattla ordentligt därinne. Kan vara lite slöa rörelser hit & dit, men när whittan öppnar piporna till denna ljuva ballad, så blir det tydliga buffar och knuffar! Blev nämligen en hel del youtubande i lördags, varav vi tittade på klippet där lejonet christian återförenas med sina förra ägare efter ett år på savannen. Hjärtegripande som det redan är, så förstärks det av att klippet är ljudsatt med den låten, och det var då bebisen började sprattla som tusan :)

Blev i övrigt en lugn och fin kväll. Vi hade sällskap av Roos och Nils, och orkade tillochmed med en snabbvisit på Lagerlundens uteservering! För så är det, man orkar helt enkelt inte hålla samma goda tempo som man gjorde förr, men det var trevligt att iaf gå ut en liten sväng :) Pigg och utvilad var jag dock igår, när IKEA fick sig ett litet besök. Även Ankan fick sig ett besök och hon bjöd på en förträffligt god homemade rabarberpaj! Kvällen avslutade jag med att måla den nya kökspallen och sedan i soffan med johan.


gud hör bön

Väldigt tacksam att det varit aningen svalare idag, med runda 25-26 grader. Detta har inneburit en hyfsat lugn och icke lika plågsam dag på jobbet... men det kan också bero på att det numera är countdown på dagarna ;) Havandeskapspenningen infaller nämligen så lämpligt att jag endast har 11 dagar kvar att jobba, eftersom "entledigandet" föregås av min semester! Detta innebär att jag har två lördagar, fyra stycken 12-18 och fem stycken 10-18 kvar innan semestern vecka 31.. and then I'm done! Har dock tänkt jobba litegrann ändå, men bara så mycket eller så lite som man vill. Dels för att hålla igång lite och sen för att få klart diverse prylar som inte hunnits med under vår & sommar. Tror ändå det är en helt OK lösning, så länge jag mår bra!

Igår var vi förresten till barnmorskan igen, och allt verkade då vara toppen även där! Lillfisen växer enligt normalkurvorna och hjärtat slår som det ska, så en ska inte klage! Kalaskulan nedan får demonstrera tillväxten :)

Vecka 28



Simma lugnt ♥


jag är lessen, men det måste sägas:

DET ÄR FÖR VARMT och jag håller på att avlida! Så, då var det sagt.. Älskar sommaren och vill inte klaga, men just idag och denna vecka har varit näst intill olidlig. Har nog aldrig varit så här varm förut! "Tack och lov" får man väl säga, så beror det på att man är gravid och numera 10kg tyngre motför förra sommaren, samt 20(!)kg tyngre än vad jag var för tre år sen. Måtte det bara vara annorlunda, viktmässigt, till nästa sommar!

Så en glad nyhet:

JAG FICK HAVANDESKAPSPENNINGEN!! Försäkringskassan är toppen just idag :)

Det var allt jag orkade skriva idag! Nu ska jag avnjuta en nygjord smoothie tillsammans med nya serien på 5an: Livet på BB!

biljetterna är bokade

Det ska bli såå skönt med semester, och ännu skönare att åka hem en sväng. Tyvärr är det tre veckor kvar att jobba, och det är verkligen tungt denna sommar måste jag säga. Med 27-28 grader varmt i butiken känns fötterna som ballonger i slutet av dagen, man blir trött och såsig, öm i rygg och höfter och det finns oftast ingen tid för rast eller vila. Jag hoppas innerligt att min havandeskapspenning går igenom, för det skulle i praktiken innebära att semester = hemgång. Får jag havandeskapspenningen så är det verkligen bara tre veckor kvar att jobba, och då kan man nog försöka stå ut!

Lugnt och skönt ska vi iaf ha det i pite. Ingen stress och press, och knappt nåt inbokat. Blir förmodligen mest mys med familj och vänner och eventuellt nån natt på stugan.. precis som det ska va :) Och jag är för övrigt väldigt nöjd med vårt beslut att ta tåget istället för bilen! Behöver vi ta oss nånstans, får vi förhoppningsvis låna bil av nån annan :)


nu skall det semesterplaneras!

Sitter i skrivande stund och kollar priser på SJ, och det blir fasen inte såå mycket dyrare än att köra bil. Hittat ett par biljetter som kostar ca 3400kr för oss ToR, och med bilen blir det ungefär 2600kr. Plus olja, mat och annat man behöver för en roadtrip. Och det skulle ju vara fantastiskt skönt att slippa köra, plus att man faktiskt kan ligga ner om det skulle behövas :) Jag talar förresten om planerna på att åka upp till piit-stan under vecka 31. Och det känns faktiskt som att det lutar åt tåget måste jag säga! Vi får väl låna bil av nån om vi vill köra runt istället :)

Övriga eller andra semesterplaner har vi egentligen inte.. skulle ju va roligt med en sväng till göteborg eller nåt, men det hinns förmodligen inte med, med tanke på att jag bara har två veckor ledigt! Nu ska jag svalka mig med en favorit: sorbet från Sia med kaktus & citronsmak!

Kolla förresten vilken fin sak som låg och väntade när jag kom hem:


En ny mus som var alldeles rosa och fin :)
mjau ♥

RSS 2.0