fullt upp..

Idag har det varit gärnet på jobbet, efter en hyfsat lugn helg. Började med att jag blev tvungen att räkna tre dagskassor, medans vi bara va tre i butiken. Varav en av oss som är kvar i butiken måste täcka upp på grossen också. Detta innebär såklart att jag gör det med rasande fart, vilket medför att jag gör små missar i räkenskaperna, som naturligtvis leder till att jag måste börja om. Mellan stressräkning och synen av en allt fullare parkering måste jag svara i telefon, samt plocka ihop tapeter till en annan färgbutik. Samt boka in en akut färgsättning hos en kund. Hållbart? Njaa...

Färgsättningen gick dock bra, men kräver nog lite övertid eftersom jag måste va klar med förslagen imorron eftermiddag. Måleriet som ska va där och fixa klämde nämligen in renoveringen av lägenheten mycket snabbare än som var tänkt, så nu är det bara att jobba på! Bra framförhållning? Njaa.. Men väldigt roligt :-)

Helgen va hursomhelst toppen. Måste verkligen ge skara sommarland fyra rattar av fem möjliga. Fanns massor att göra och allt va gratis. Förutom inträdet och maten såklart. Så till nästa besök får vi nog va lite mer förutseende och ta med oss en rejäl matsäck, eftersom man kunde låna grillar till maten :-) På grund av sämre väder igår så tog vi bara en tur på stan i skövde innan vi återvände till tibro för födelsedagstårta. Sen packade jag in grejerna i bilen och åkte hem igen. Saknaden efter min johan va stor, så det va skönt att komma hem å gosa lite igen!





weekend i tibro

Mamma har syskonen och barna på besök i helgen, så jag drog också upp i lördags efter jobbet. Allt för att mysa lite till med familjen! Igår hade vi en kanondag på Skara Sommarland och idag blir det födelsedagskalas för Linus som fyller 3 år. Vet dock inte om vi bara blir hemma eller om det blir en tur till Skövde för bus i leklandet :-)

hej ♥

semester i svea rikes nordligare län

Vi har haft en mycket angenäm semester måste jag säga! Alltid lika fint, känslosamt, roligt och härligt att komma hem. Det bästa är ju att träffa familjen som jag dagligen längtar efter, så det gäller att köra 100 procent när vi väl träffas. Under de tio dagarna vi befunnit oss där, har vi bott hos min superbrorsa charlie och hans ungar emsan & limpan. Brorsan har dock jobbat på dagarna så vi har som umgåtts me syrran och hennes familj tills på eftermiddagarna, då brorsan och pappa har kunnat hänga me på våra upptåg.

Som mest har vi åkt på utflykter, badat, solat, vandrat, ätit, kollat på film, grillat, njutit samt en och annan öl har också slunkit ner. Vi har träffat resten av familjen med tillhörande kusiner samt pojk,-och flickvänner. Vi har även halvt om halvt blivit rånade när vi skulle spela nio-håls golf på pite havsbad, men som tur var var det slut på golfbollar(!) när vi hade betalat 220 spänn(!) så vi tog fint tillbaks pengarna och körde nån annanstans och spelade minigolf för en tjuga istället :-)

Bilresorna på de nätta etthundratrettio milen enkel väg, har också gått utomordentligt bra. På vägen ner igen i torsdags hade vi kanonväder bitvis, vilket gjorde att vi efter 65 mil tog oss ett stärkande dopp i tönnebro :-) Prick klockan 00.00 var vi hemma i växjö igen, och det kändes som om vi aldrig ens varit i piteå. Konstigt det där. Man acklimatiserar sig fasiken fortare än man tror! Jaja, här nedan har jag delat upp vistelsebilderna i kapitel, för att undvika att komma med i guinnes rekordbok för det längsta blogginlägget ever :-)

ps. är det inte rätt lustigt att på 260 mil, från söder till norr och tillbaks igen, har inte en enda fartkamera blixtrat till? Jag tycker som att det är det.

semesterbilder 1

Födelsedagskalas hann vi också med. Pappa fyllde 53 den 7 juli och det firade vi såklart med hela familjen. Vår kusin malin va här uppe på semester med sin tjej och tre barn också, så det blev mer folk än vanligt :-) Första dagarna vi var i pite, hade vi inte speciellt fint väder faktiskt, så vi försökte oss på med en liten skogspromenad på förmiddagen, men fick i stort sett avbryta på grund av det obscent stora antalet myggor och knott som drogs till oss som.. eehm, jaa som flugor till socker.. typ! Ingen vinkar mao mot kameran. Det är bara ett desperat försök att bli av me myggen som fångats på bild :-)



semesterbilder 2

Helgens bravader kommer här. I fredags tog vi det väldigt lugnt. På förmiddagen gick en sväng till morbror peter för att hälsa på kusinerna som kommit upp från sundsvall, samt snackade lite om kvällen och vad som skulle hända. Som oftast när jag eller vi kommer upp, så har vi som tradition att alltid klämma ihop oss hos någon för lite middag och alkohol, eller någon typ av tillställning så att man hinner träffa alla under vistelsen. Denna gång blev det hos millan & bengan, och vi fick ihop ett hyfsat gäng iaf :-) Blev kubbspel, mat, öl och skitsnack innan vi packade ihop och åkte hem runt 12!


I lördags vaknade vi till strålande sol, så då blev det bestämt att vi skulle ta en dag på stranden. Packade väskorna och lirade lite volleyboll på norrstrand. Vattnet var dock som is, varför vi valde att bada i den intilliggande norrstrandspoolen istället :-)


På kvällen skulle vi ut i pitevimlet, så då grundade vi med grillat hos brorsan tillsammans med lasse och hans jobbarkompis elin! Superfin och varm kväll vilket gör att guran åker fram och vi kör lite allsång innan taxin hämtar oss för färd ner till 1906 och terassen :-)

Söndagen spenderades som bekant i horisontellt läge, inte minst på grund av min eskalerande dunderförkylning.. svininfluensan månne? På eftermiddagen fick vi dock ett ryck och körde upp till Kalahatten för att vandra på pites högsta berg!



Sen blev det film och gonatt efter en lång och härlig helg!

semesterbilder 3

Ja just ja.. måndan gjorde vi nåt riktigt roligt! Efter en lugn dag hos syrran samt cykeltur till Fårön, samlade vi ihop oss och stack till Svensbyn och lirade Farmers Golf. En uppfinning från Holland som tydligen börjat få fäste i svea rike :-) Funkar ungefär som våran fotbollsgolf ute på rockatorp, fast man använder sig av träskoförsedda krocketklubbor. Samt svingar iväg handbollar istället för fotbollar. Fanns tydligen nånstans runt kalmar också verkar det som. Nåt som jag dock rekommenderar starkt är allergimedicinering innan avfärd. Gärna så nära överdos du kan komma, eftersom det spelas på stora åkrar där gräsallergi får en helt ny innebörd ;-)




semesterbilder 4

Tisdagen hade vi superfint väder, så då var naturligtvis sol och bad nåt som låg högt på önskelistan. Packade matsäckarna och begav oss till Hammenviken, eftersom det enligt rapport var svinkallt på havsbadet pga pålandsvind och inga sanddynor man kunde ta lä av :-)


Tycker för övrigt synd om alla campare som slåss om ytorna på havsbadet, när det finns såå många platser i krokarna som är finare. Och framförallt billigare. Man måste nog va miljonär om man ska ha råd att campa, äta och roa sig och barnen ute på Pite Havsbad nuförtiden.

semesterbilder 5

Eftersom vi gjort ganska mycket under vår vistelse i pite, tänkte jag som sagt att det kanske va enklast att ta dag för dag. Detta blir alltså det sista inlägget om pite :-)

Dagen innan vi åkte till växjö igen, var vi uppe vid Storforsen med syrran, bengan och olle. Detta är Europas största obundna fors, och ligger några mil norr om Älvsbyn..där man för övrigt spelade in filmen Jägarna. Det här är  faktiskt en av mina absoluta favoritplatser på jorden. Speciellt när det är varmt och soligt! Rekommenderas starkt för den som är sugen på att bege sig norrut :-) Vi passade också på att köpa "renskit" och björksaft till johans föräldrar som tack för hjälpen. Dom har nämligen haft fettot i två veckor!


Tack familjen för tio superfina dagar ♥

roadtrip

Själva resan gick suveränt bra tycker jag. Vi lämnade växjö runt 15 förra lördan, för att dumpa av katten i moheda och sen fortsätta färden. Runt åtta var vi i huvudstaden och halv nio åt vi middag i täby. Sen var det bara att dunka på :-) I sundsvall tog dock orken slut, så vi stannade och sov ett par timmar.. runt nio på morgonen rullade vi in på logvägen i pite och jag fick äntligen gosa me mina fina brorsbarn! Halvlång resa, men trots distansen gick det som sagt jättebra. Första dagarna kändes däremot i kroppen. Tror vi led av jetlag i flera dar, för jag va hur seg som helst. Har dock tagit det rätt lugnt, för vädret blev tyvärr inge vidare, så det har inte gått å göra så mycke. Fler bilder kommer sen :-)



älsklingssis

Ahh man tackar tackar! Kläderna passade mej perfa :D Nu blire kalas hos farsan sen, schwartswaldtårta...mmm. Känner på mej att denna vecka kommer att gå alldeles för fort, saknar dej redan...när ni har farit. Jobba på  gitarrlektionerna nu :D pus pus

on the road again...II

Nu är bilen packad till max, katten ska släppas av i moheda och sen är vi på väg :-)

Hörs ♥

annons

Såg att man numera kan lägga upp annons på bloggen och sälja kläder mm via den. Mycket angenämt drag av bloggportalen måste jag säga. Tyvärr är jag sämst på att sälja sånt jag har, eftersom det är mycket roligare att ge bort alla överblivna, felköpta samt oanvända kläder. Men nu kanske jag borde tänka om. Speciellt när jag ofta gör felköp och aldrig skickar/lämnar tillbaks grejerna. Nu har man ju faktiskt en chans att få tillbaks en bråkdel av alla spenderade pickadoller, samt bli av med kläderna, vilket i sin tur resulterar i mer plats som i sin tur behöver fyllas med nya :-)

Happ, den som lever får se. Nu har jag iaf lovat syrran att ta me lite leftovers från garderoben till henne, så det hon inte vill ha får jag väl försöka sälja då!

Nu är det hög tid för dusch samt hämta tvätt. peace ♥



RSS 2.0