superenkel (och billig) äppelpaj

Finns it så mycke å göra när man är sjuk, så därför kom ja på den eminenta idén att baka litegrann. Vi fick en svingod äppelpaj hos johans föräldrar i lördags, så jag tänkte försöka mig på en sån faktiskt. Johan hann ju aldrig smaka pga matchen och har suktat efter det sen dess, så då kan ja ju passa på att överraska han me en sån :-) Vet inte riktigt hur man gör för att få till en smarrig paj, eftersom jag egentligen inte tycker om äppelpaj så mycket, så jag har surfat runt lite å tagit idéer från några olika recept. Hoppas bara att min freestyling funkar!

3-4 pallade äpplen (gick en promme härom kvällen och råkade få me oss några.. eeh fallfrukter)
1,5 tsk kanel
1 msk socker

150g smör
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
3 msk socker



Skala & klyfta äpplena, lägg i en smörad pajform. Häll lite kanel & socker på dom, och rör runt. Smält smör i en kastrull och häll i mjöl, havregryn och socker, och blanda tills det blir en skön smet av det. Bred över äpplena och grädda ca 25 minuter i 225 grader! Gode enkelt, och förhoppningsvis gode gott :-)

Så ger er ut och skörda grannarnas frukter ♥


Update: Den blev helt ok, men kanske liite smulig. Kan nog behövas 200g smör, 2dl havregryn, 1dl socker och 2dl mjöl istället.. Tror den blir fastare då. Man kan kanske hälla i lite sirap också för att få den mer knäckig.. Får prova det nästa gång :-) Kanske mer kanel på äpplena också förresten!



Kommentarer
Postat av: Sara´n

Hej Sandra, ja bo på hotell är inte för ofta man gör... Ja tapeten var cool, men du vad heter den tapet ni har uppe på striddes nu, som är turkos, med fåglar och guldblad? Den var underbar! Kram och tack själv för sist!

2009-09-22 @ 20:40:41
URL: http://sarans.blogg.se/
Postat av: sis

Mmm äppelpaj! Har ett skitgott recept som du kan få: 6 äpplen, 150g smör, 3 dl havregryn, 2 dl socker, 1/2 dl ljus sirap, 1 1/2 dl mjöl, 1/2 dl bakpulver, 2 msk mjölk. Ugn på 175´C, smält smöret i kastrull, dra från värmen och tillsätt alla gredienser utom äpplena. Skala och skär äpplena tunnt, lägg i form, fördela smeten över. In i ugnen i ca 30 minuter. Servera me glass el vaniljvisp. Svingod!!! Hade själv en bakdag igår så idag kom alla å fikade, janna å barna oxå! krya på dej, pus pus

2009-09-23 @ 19:52:11
Postat av: z

jamen det låter som nåt ja va ute efter sis :)

Kul me fika för alla.. önskar att vi också varit där!! pus pus

2009-09-24 @ 09:31:11
URL: http://coolazandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0