alfies 35-års skiva

I helgen har vi firat Alfons på hans 35-års dag. Deltagande festmänniskor var ungefär 70 stycken, och jag måste säga att alfie körde all-in. Som man nu sakta men säkert börjar förstå med alfons, så finns det inget mellanläge, utan ska det göras så ska det göras ordentligt :) Klockan 16.30 samlades vi alla vid sjöbågen för välkomstdrink och tilltugg. Vi emottogs av en vakt med gästlista, samt en korthaj som gick runt och trollade med kort för oss! När klockan var 18.00 berättade karln att det stod en buss och väntade, för att köra alla gäster till kök 11, där vi skulle få mat. Väl där bjöds vi på karaoke, dragspel och sång, samt trerätters middag! Jag hade fantastiskt roligt, och det verkade som att alla andra hade också :) Segade dock ihop runt halv tolv, varav vi begav oss hem. Måste bara säga att jag numera är grymt impad av magiker som trixar med kort. Helt sjukt va duktig denna kille är!


karmakontot - media markt: 1-0

Efter en fin inledning på gårdagen, blev eftermiddagen något lite jobbigare. Började med att tvätta  och sen träffa mikis på stan for some shopping (som bara resulterade i en ny brun-utan-sol-kräm). Tog en lunch på donken och  fikade hemma hos henne. Runt två skulle skulle johan komma hem och då var tanken att vi skulle kolla på ny TV.

Drog sedermera iväg till Media Markt och hittade faktiskt en riktigt schyrre tv från LG som vi slog till på. Släpade det tunga aset hem och in i lägenheten och började packa upp. När allt är uppe och vi i stort sett ska ställa in kanalerna så ser jag ett litet märke i glaset. Som sitter på insidan. Gaah.. så det är ju bara att montera ner och packa ihop allt igen och släpa den bort till MM igen. Problemet var bara att den var nedsatt eftersom det var sista exet kvar, och dessutom hade utgått. Såg framför mig typ tre veckor utan tv för att den skulle lagas osv.. men prisa gud så bra det blev istället: Vi fick välja mellan att ta samma tv (fast demo-exemplaret) eller en annan likvärdig (fast mycket bättre och dyrare) från Samsung och lägga tusen spänn emellan. Tack men nej tack sa jag, eftersom jag inte ville lägga en spänn mer på en tv överhuvudtaget. Vi behöver ju en ny bärbar, kablar, tangentbord å en massa annat också ju. Då kontrade säljaren och erbjöd oss den för femhundra istället. Och det kändes ju bättre såklart, varav vi slog till :)

Så nu har vi en skitfin svinbra tv som egentligen skulle kostat drygt 5000kr mer! Plus att vi fick behålla det högre presenkortet som den första tv:n gav. Sweet :) Men det första man reagerar på är ju såklart vår ohyggliga otur. Alltid när vi väl tar oss för och ska göra/köpa/fixa nåt så är det fel på det, går sönder, finns inte osv. Men sen av nån anledning ordnar det sig, och ofta till det bättre. Måste vara karma alltså ♥

 


loppisfynden

Har ju totalt glömt bort att visa er mina fina loppisfynd som jag gjort. Den första var ju en stol som ja hitta på Östregård med Elin. Som jag fortfarande inte har piffat upp. Såklart. Sen hittade jag ju assietter, ett fat och en liten Rörstrand-tillbringare när vi var till FormDesign i Alvesta för nån månad sen. Och den senaste (ljusstaken) hittade jag i söndags när jag å mikis åkte ut till Östregård. Tror den totala kostnaden ligger på dryga femhundralappen, så det är ju kalas :)

Jo just ja.. vi hittade ju en liten säng i rotting till kotten för nån månad sen också. Skitfin vit korgsäng och stativ för 150 rykande riksdaler :) Man ska ju egentligen it köpa sånt där innan ungen är framme å så, men ett sånt klipp kan man ju bara it skita i heller. Dock får den stå i källarn tills vi vet att vi får användning för den! Loppis is the new shit mina damer och herrar ♥


a whole lot of...

Nu har vi fått vår nya dator, som är sjukt söt och liten. Den förra lät som ett monster och var stor som ett också. Nu fattas bara ny TV och eventuellt en ny bärbar också, eftersom dom gamla vi har är uttjänta dom också. Det bästa med nya datorn är att den är såå liten. Den förra skulle inte få åka med som handbagage i ett flygplan ens :)

Ungefär sån här skillnad äre nu:



Den till vänster är inte exakt den vi hade, men till storleken ungefär densamma! Gode stor skillnad :)

Apropå stor skillnad i storlekar... En annan sak jag kom på igår kväll var att jag har gått upp 15 kilo på några år. Mitt singelleverne var nämligen allt annat än sunt. Back in the days levde jag på godis, fika, kaffe och öl hela sommarn 2007, och det satte sina tydliga spår. Vägde 46 kilo när jag gjorde min praktik på TMS i oktober, och var då tanigare än någonsin. På företagshälsokollen i december 2008 vägde jag 53 kilo, vilket jag var otroligt nöjd med. Då kände jag mig lagom i alla avseenden, och det kändes skönt att ha gått upp lite igen. Har som ni förstår aldrig varit nån hoochy mama, utan alltid väldigt liten och spinkig, så varenda gång jag fick feber eller, gud förbjude, magsjuka gick jag ju ner ett par kilon. Som jag absolut inte hade råd med att göra. Så när jag äntligen vägde över 50 kilo, typ för första gången i mitt liv, tyckte jag faktiskt om det massor :) Dock, börjar det nu kännas värre åt andra hållet. Nu väger jag 61 kilo och har alltså gått upp ungefär en tredjedel av vad jag en gång vägde! Sen jag blev gravid har jag gått upp 6 kilo ungefär, och det känns verkligen skitkonstigt. Men det är först när jag tittar på kort eller försöker klämma in mig i ett par Fornarina storlek 26 som jag inser att jag faktiskt har gått upp i vikt. Talk about denial ;) Håller inte på å klagar på vikten eller så om ni tror det, utan bara berättar hur konstigt det varit att gå upp i vikt så snabbt. Utan att det egentligen märkts så mycket. För alla andra ser inte att jag gått upp, utan tycker att jag är lika smal som vanligt.. men kanske bara att jag ser mer lagom smal ut, och inte sjukt smal ut längre. Konstigt sånt där..

Här har ni iaf ett par kort på nu och då:





Sen gör ju magen sitt till också i tjockleken, men höft och armar är rätt mycket grövre idag ändå, motför förr. Kan som it fatta att jag varit sådär smal ens :) Check out the boobs liksom... helt obefintliga, haha!

Nu ska jag riva upp mikis och dra me henne på en loppistur till östergård. Kanske en fika i öhr också månne?

Solen skiner iaf, och jag måste ut! puss på er ♥

haveri haver vi

Om ni blir oroliga för min internetliga frånvaro eller undrar varför jag inte svarar på mail, msn och andra vanliga kanaler, så beror det hela på att vår dator somnade in för gott igår. Men frukta icke, ty ny är beställd! Min förhoppning är att vi får den imorrn, men det känns tyvärr inte som ett realistiskt hopp :)

Ni som känner mig vet ju hur ni når mig bäst ändå. Finns tillgänglig på telefon, snailmail och IRL :)
Puss & kram


mjukis födelsedagsfest!

Igår firade vi mikis som numera också är 26år gammal, vilket för min del känns helt ok! Tyckte det var en massa fina människor på plats och vi hade väldans trevligt. Fröken Elfström bjöd också på dynamite kycklingklubbor och sallad, och hon blev m.y.c.k.e.t glad för sina presenter. Tror jag iaf :) Det var som jag och christoffer sa: Hon är som en tacksam liten hund den där mikis, hehe. Blir glad för allt :) Det är hursomhelst rätt sött!

Har för övrigt mått skit idag. Känns som att jag varit sympatibakis eller nåt, för jag har haft ont i skallen (på samma sätt som man har när man är bakis) varit skittrött och halvsovit i soffan hela dagen. Fick lite ny energi såhär på kvällskvisten och slängde ihop lite kärleksmums till min kärlek, and that's about it. Ska återgå till soffan momentarily :)

Snott lite bilder från smarry, så det blir lite färgklickar i det här inlägget också! Puss & Kram ♥


smukke skætt

Nu har vi äntligen fått se våran lilla skatt, och allt verkar då vara bra. Huvud, ryggrad, hjärta och övriga vitala delar såg normala ut.. Blev faktiskt halvt förskräckt när vi började och det enda man såg var ett stort huvud och en kropp, men tack å lov dök ben och armar upp lite senare :) Känns helt fantastiskt absurt att nåt som är drygt 15cm långt håller på att böka runt i en, fast det knappt märks. Plus att den faktiskt ser mänsklig ut :) Detta är stoort!


Känner för övrigt att ja är inne i en väldans känslig fas just nu.. grinar för ingenting och är konstant sugen på choklad. Fatta glad och överraskad jag därför blev när jag hittade ett paket med delikatobollar på mitt skrivbord imorse :) Inslaget och signerat från käraste kollegan Katarina! Mycket fint tycker jag ♥

veckorna går

Fick en förfrågan av syrran som ville se maggen, och nu när man kollar igenom bilder från olika veckor så ser man rätt bra att hur mycket det faktiskt växer. Dock inte kännt nåra sparkar eller rörelser än (vad jag vet), men dom som kan dehär säger att ultraljudet brukar vara startskottet för rörelser. Vårt ultraljud är nästa vecka, så vi får hoppas att det drar igång snart.. börjar som bli lite nyfiken på hur det känns nu :)

Här är iaf ett par läckra magbilder från vecka 17. (som jag är i nu då alltså).


och här är en på katten när han leker ninja:


Nu snart blire en tur med mikis och kolla lite på kakel och bänkskivor. Dom ska ju bestämma sig snart inför nybygget på lugnet, så jag tänkte agera lite smakråd :) Hade gott alles ♥


valborgsmässohelg 2010

Igår blev det relativt lugnt tycker jag. Mikis och Elin skulle sitta å dricka vin igår, så självklart ställer man upp med sin närvaro. Pussade av johan (som jobbade natt) och for till dom. Väl där blev det ekologisk cider från änglamark och turkisk peppar (godiset) samt Talang 2010. Mikis drack min favorit Staropramen.. i extra stora flaskor.. Tackar för den ;)

Som tur är så är det egentligen inte såå svårt att hålla sig från öl, även om det naturligtvis blir sjukt mycket mer attraktivt när man inte får dricka. Blir lite av en hang-up bara av den anledningen, om man säger så. Fast sen behöver man bara titta på bilder och se hur dom växer å sånt, och helt plötsligt är vanlig cider rätt ok ändå :)

Nu har det iaf gått 17 veckor, den är drygt 13cm lång och väger som en Big Tasty ungefär! Stabilt ♥

Ikväll ska vi för övrigt fira Barro som fyller 26. Tror hon kommer bli nöjd med presenten som jag, elin och mikis har köpt. Som vanligt får hon inget hon önskat av oss, men det blir nog glada miner ändå.. så nu vet du det, hähä! Nu ska jag försöka dra mig till nån sorts klädaffär eftersom utbudet i min egen garderob börjar bli något magert. I kontrast till mig då.. om ni förstår :)

Hade fint ♥

RSS 2.0