hel igen

Har precis varit hos kiropraktorn och fått mig en knäckare. Det va min första gång, och jag kan nog lugnt säga att jag är hel igen för första gången på 13 år. Han fixade bäckenet som gjorde att jag va 1,5 cm sned i ryggen, istället för 0,5 cm som inte går att åtgärda eftersom ena benet är för kort. Han knäckte ut fyra kotor i ryggraden som gjort att jag haft konstant ont i flera år, plus att han vred till nacken som jag haft begränsad rörelse i, sen min nackspärr i 14 års åldern. Vidare hittade han en punkt i käken (typ längre bak, där det kan ila ibland) och drog till. Så nu kanske jag slipper vara så trött och ha huvudvärk så ofta :) Det blev med andra ord en helkörare, och på sånt jag inte ens visste att jag hade problem med! Skönt är det iaf, trots att det var nåt av det obehagligaste jag utsatt mig och min nacke för. Nu ska jag ta en promenad i solen, och sedan storstäda!

Puss så länge ♥

födelsedagskalas hos sofi

Ja igår blev det kalas för sofi. Det va mycke folk och jag hade faktiskt rätt kul, trots att ja inte kände mig helupplagd för fest. Slutade dock kvällen hyfsat tidigt, somliga skulle nog tillochmed säga att vi va tråkiga, för vi gjorde nämligen sorti i pausen mellan sverige och portugal för att se fortsättningen hemma...  Med en hamburgare i handen gick jag, johan och elin hem runt halv elva :) Men desto bättre mår jag idag, när det är cykelreparationer och städning på agendan!



go bananas med färgglada tapeter!



Nya kollektioner från Intrade kom i veckan och det är minst sagt färgglatt som gäller i vår!  Blev först lite tveksam till dessa sprakande tapeter, men ju mer man tittar, desto mer gillar jag faktiskt dom! Kollektionen Pip innehåller som namnet antyder, fåglar, men också andra söta randiga och prickiga tapeter för vuxna som barn. "Ett fyrverkeri av härliga färger i en blandning av klassiskt och trendigt." citerat från Intrade. Den andra heter wallpaper next och har en massa nya snygga fototapeter i färdiga format. Passar perfekt som accent i dom flesta rum!
Foto: Pressbilder, Intrade

vårfrudagen = våffeldagen

Äntligen är den här. Våffeldagen. Som jag har längtat. Till och me längtat så mycke att jag tjuvstartade med att äta våfflor förra veckan :) Grädden är inhandlad, så det är bara sällskapet jag väntar på. Jag och mikis ska träffas på stan om ett tag, för att inhandla en viss present, till en viss person som har kalas på lördag, och sen ska vi hem hit och fika med elin som också kommer. Så det blir våfflor me grädde & sylt tänkte jag :)

Här kommer ett bra recept på våfflor:
50 g smör
2 ägg
7 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 krm salt

Smält smöret. Vispa äggen och tillsätt mjöl samt hälften av mjölken. Vispa den slät och tillsätt resten av mjölken, saltet och smöret. Grädda våfflorna 2-3 minuter! Tips: man kan byta ut lite av mjölken mot grädde, samt lite av vetemjölet mot kornmjöl om man vill att dom ska vara något frasigare, men nyttigare :)

Annars är det fettigt å bra ♥


lägenhet sökes

Kom just på att det kanske börjar bli dags att söka efter nytt boende snart, så känner ni nån som känner nån som har fastigheter eller lediga läggor får ni gärna hojta till! Ettor, tvåor, ruckel, samt källarhak undanbedes, men även läggor på araby, dalbo, och teleborg är av ointresse!

puss ♥

ingen besiktning men däremot en nyckelring

nä, det blev ingen besiktning igår. Kom dit runt 10.30 och det stod säkert 20 bilar och väntade, så jag tackade för mig och körde därifrån. Tänkte att det kanske är mindre kö nån annan dag. Eller så inte. Åkte tyvärr och handlade på citygross istället, vilket jag i efterhand ångrade lite. I entrén brukar det alltid stå försäljare som säljer en massa saker, typ mobiler å sånt, och jag brukar låtsas att jag inte ens ser dom när jag går förbi, för att ja vet att jag köper allt dom har att sälja. Igår var inget undantag. Jag ignorerade karln när jag gled genom entrédörrarna och målmedvetet gick mot svängdörrarna in i butiken. "vill du ha en nyckelring?" frågade han. Jag blev helt till mig, eftersom jag tänkte att jag fick nåt gratis. "Jo, det kan jag väl ta!" Förbannat också, sen ska karln skriva ner att jag får en nyckelring, eftersom det är en sån här om-man-tappar-bort-nycklarna-nyckelring-så-ska-den-lämnas-till-polisen eller nåt sånt. Så då får man ju bita i det sura och snällt säga sitt namn, personnr, adress å sånt. Men det skulle inte kosta nåt i alla fall. Första halvåret. Sen skulle det kosta 50 spänn/år, fast det va frivilligt. Typiskt mig, bara för att jag trodde man skulle får en schyrre nyckelring :)

Jaja, det va jag i ett av mina svaga ögonblick.
Död åt de usla trick alla försäljare kör med, hähä.

multitasking & bloggkåt

Jag tror jag hatar ordet blogg faktiskt. Det är riktigt fult och man börjar lessna. Kan man inte bara döpa om det till nåt som klingar vackert och unikt igen? Trots detta råkar jag vara inne i en period där skrivkåt är en underdrift. Jag vet inte om det beror på att våren är på intåg eller de fakto att min roomie johan inte varit hemma så mycket senaste månaden. Nu är det dock sista veckan på praktiken för honom, så vi får väl se. Jag har inte skrivit så här ofta i alla fall, så visst samband har det nog :)
Blogg - Johan: 1-0

Idag är jag ledig och det finns massor på agendan. Började dagen 07.00 som en raket ner till tvättstugan. Ska vara klar om precis en tvätt och lite torktid. Under tiden är det frukost och dusch, innan jag 10.10 ska ombesikta bilen. Efter det blir det handla, åka till Sandås kontor och fota bygget, åka förbi jobbet och hämta tapeter. Nån gång där emellan måste jag slänga i mig lunch och hämta cykeln, innan jag åker till moheda runt 14.15 för att hälsa på johans fritids och lämna tapeterna till ungarna. Sen är jag ledig med min man!

Såja, så ska en slipsten dras :)


my sweet lord

Pratade precis me johan som va på väg hem från träningen, och han hade det vackraste besked. Vi lämnade in bilen idag hos en "hobbymekare" i moheda som johans pappa känner, för att försöka göra reparationerna hyfsat billiga. Fick nämligen en tvåa på besiktningen och det va ju inte bara en grej som behövde åtgärdas.

Lyktglaset i fram va trasigt, spindelleden behövde bytas (bara den kostar 1500kr), bromsarna i fram var i obalans (?), bakre bromsarna va rostiga och behövde smörjas för bättre verkan, samt en gummidamask till drivknuten var trasig. Som sagt, inte bara en grej som va paj. I material blev det ungefär 2200kr. Vet ni va karln tog?

3000kr!!
Han ville ha 3000 spänn för att fixa allt, inklusive arbete :) Detta gjorde nog min dag. Efter besiktningen såg jag bara framför mig hur hela besparingen flög sin kos. Men nu...My sweet lord, va glad jag är :)

Karln ska få sig en bukett blommor! Eller kanske lite hembakat!
Och jag kommer att anlita han igen!
Tjohoo ♥

ihopflyttningsfest a la mikis & chrillan 2

Det blev en himla bra skiva, med bål, tequila och bärs. Drack tack å lov bara 3,5 öl men råkade i slutet falla för tequilafrestelsen. Hade jag bara struntat i den, så skulle nog huvudet mått lite bättre igår. Jag hade hur som helst jättekul, trots att ja saknade min fina man som spelade match. Något som förslog stämningen igår, var dock att man fick läsa om ännu en våldtäkt bara några hundra meter från oss, runt 01.30. Jag gick hem själv runt 00.30. Helt sjukt.


Tack för en fiin kväll ♥

ihopflyttningsfest a la mikis & chrillan

Japp, ikväll blir deras kärleksförklaring med att flytta ihop, officiell och det kommer nog bli en kul kväll :) Har inte direkt känt mig på topp i veckan pga förkylning å annat, så utgång får skjutas på nån annan helg. Men till de lyckliga tu, ska jag!

puss på er ♥


vill ha...



Av konstnären Amanda Mendiant från piteå. Bara såå fina att man önskar att man hade mer pengar! Love them.

moodboards

Var på inredningskurs i jönköping igår där vi gick igenom lite praktiska grejer om hembesök och färgsättning, samt information om Nordsjös nya grej som kallas moodboards. Det  är en "inspirationskarta" som du kan klistra, måla och samla dina idéer om tapeter, golv och färg på ett enkelt sätt. Tycker faktiskt det verkar rätt smidigt att ha en färdig folder att ge kunderna när jag varit ut på färgsättningar, istället för att göra allt från scratch. Enda nackdelen var kanske att själva pappret var ganska glatt, så skriver man i den finns risk för viss utsmetning...

Efter kursen passade vi på att springa in på ikea, där jag inhandlade lite smått & gott. Nya kuddar, ljus, mattor och en ny tvättkorg. Fint som snus :) Och imorgon är jag ledig, så äntligen kanske jag får upp nya gardiner!

Apropå färgsättningar, så måste jag nog ta en sväng förbi Sandå måleris nya kontor  också, som jag har färgsatt. Vill nämligen fota bygget innan det är klart, för att få lite sköna före-och-efter-bilder!



snuvad på konfekten

Fan också. Jag som trodde att ja va ledig imorrn, men så är ja inte det! Kör alltid på filosofin att bara titta i kalendern dag för dag, för att alltid bli positivt överraskad när jag ska vara ledig. Som i fredags tex, då utgick jag ifrån att ja skulle jobba på lördan, men såg sen att ja va ledig, så då blir man ju jäkligt glad. Men idag... trott hela veckan att ja skulle va ledig imorrn (eftersom jag brukar va ledig onsdagar), och så är jag inte det. Så typsikt, för jag är sjukt trött & har inga rena kläder (läs trosor) kvar..

 Jaja, ska ändå fortsätta med min filosofi ett tag till, så länge inte bakslagen börjar dugga alltför tätt. Samt använda trosor av det manligare slaget nån dag till :)

peace ♥

lillstrumpan

Sitter precis å pratar me systeryster på msn, vilket inte händer allt för ofta. Blir faktiskt inte så mycke kontakt alls me dom där hemma. Man ringer lite då & då, och pratar på msn eller fejsbook nån gång i månaden. Känns lite konstigt /tomt och jag saknar dom massor! Blev väldigt rörd och glad när lillstrumpan skickade ett alla hjärtans dag kort på oss två och hennes lill-korv olle :)



Tack syrran ♥

RSS 2.0